THE YEAR WAS 2012


 
Januari och 2012 firades in med bästa familjen Svensson hemma hos oss och jag lyckades för första gången ta lyckade bilder på tomtebloss. I januari fotade jag även självporträtten på mitt hår och jordglobsbilderna som var väldigt omtyckta och som även jag blev väldigt nöjd med. Jag blev byxmyndig (lol) och åkte på min födelsedag till Romme med skolan och hade världens bästa dag i backarna. Jag hittade min favorit tumblr, bakade en god kladdkaka och fotade den och så fotade jag Ida, Oliva & Tora. Bilden ovan på Tora är fortfarande en av mina favoriter. Besökte även fotografiska muséet och såg Nick Brandt's otroliga utställning av djur.
 
 
I Februari fotade jag Ellen på en ganska tråkig och mörk vinterdag men bilder blev ganska bra trots det faktiskt.  Jag åt hembakade små lussebullar tills magen sprängdes, firade alla hjärtans dag med mina vänner, längtade ihjäl mig efter våren och sommaren och köpte ett fint somrigt halsband som jag knappt använt. Fotade även lite vinterbilder men de blev inget vidare. I slutet av februari åkte jag till Sälen  och det var även någon gång denna månad jag blev kär i one direction.
 
 
I Mars hade jag en hel del plugg efter lovet men våren började komma och jag trotsade de få plusgraderna vi hade i Stockholm och satte mig ute och pluggade. Jag tog fotade mycket mat och mellanmål och jag drack smoothie mest hela tiden. Bakade även världens godaste cupcakes som jag tyvärr inte har bakat sedan dess av någon oförklarlig anledning.
 
 
I April praoade jag på ett konditiori i närheten av där jag bor och fick ett erbjudande om att börja jobba där när jag fyller 16 och jag passade på att ta några välbehövliga sovmornar de dagarna jag började sent. Jag åkte en sväng till Borås över Påsken och såg på sista avsnittet av one tree hill någonsin och grät lite över det, började cykla till parker och ha picknickar med mina kompisar när det inte regnade och fotade körsbärsblommorna i Kunsträdgården när jag och mamma var på en liten shoppingrunda.
 
 
I Maj kom värmen på riktigt och jag cyklade till en park och spelade kubb med några kompisar första maj. Hängde på söder några dagar innan jag drog dit igen och såg one direction stå på en balkong och vinka till oss 2 dagar i rad, åkte till Turkiet och spenderade en vecka där med världens bästa lag och kom många personer mycket närmre där, satt ute i solen och lyssnade på Set Sails då nya låt, firade farmor med en god lunch i Marabouparken och sist men inte minst - tog första doppet för året med finkompisarna på några klippor en fin sommarkväll. Så himla bra månad!
 
 
Juni började med att vädret vände helt och jag frös ihjäl med vinterjacka i väntan på en fotbollsmatch. Det vände dock ganska snabbt och vi kunde sitta ute och äta på altanen en vecka senare. I hela juni var jag allmänt glad på grund av allt kul som sommaren har att erbjuda, och på nationaldagen satt jag ute med några kompisar och åt pizza på en äng. Den efterlängtade skolavslutningen kom och den firades in med Vapiano och häng på Agnes altan med de bästa. Skrattade tills jag dog den dagen. Jag fotade även Ellen på något som skulle likna en äng, åkte ut med båten för första gången på året, firade midsommar på Rådmansö med våra grannar i det fina vädret och åkte sen till Utö med den andra Ellen och hennes mamma (dö vad jag saknar det). Någon dag efter jag kommit hem från Utö åkte jag på fotbollscup i Skövde som vi vann. Bästa juni ♥
 


 
Juli var även det en bra månad. Den började med vann fotbollscupen i Skövde, och några dagar efter det åkte jag mot Åhus där jag spelade en beach soccer cup tillsammans med några av mina närmsta vänner. Så himla lyckat, och vi hade så himla kul tillsammans, barn som vuxna! Efter Åhus åkte jag med familjen vidare mot Köpenhamn och sedan till Karlskorna, och påvägen till Köpenhamn stannade vi i Malmö och åt golunch. Resten av juli hände jag med vänner vid poolen bland annat, åkte till våra vänners landställe på Vindö, badade och solade vid favoritklipporna och åkte med båten till en annan väns landställe på Ljusterö. Den 30:e juli åkte jag till den lilla ön Stora Tratten på kondirmationsläger.
 
 
I början av Augusti kom jag hem från den bästa veckan i mitt liv på Stora Tratten och va lite ledsen för att allt var över, men jag fortsatte träffa konfirmationsgruppen för att planera inför konfirmationen. Sen blev jag konfirmarad, åkte till landet i 2 dagar och låg på bryggan hela tiden, åkte hem därifrån efter att ha missat 2 tåg, plockade blåbär, började skolan och började av någon oförklarlig anledning att längta till hösten.
 
 
I September fotade jag höstbilder hela tiden, bakade cupcakes, började älska havregrynsgröt och tog hand om världens sötaste små kattungar, va dödstrött på skolan, kollade och spelade fotboll väldigt mycket och gjorde mitt första mål på typ 4 år (lol). Jag åkte även på en vidrig kräksjuka i några dagar och tog sista turen med båten tillsammans med Maya och pappa.
 
 
Oktober var en riktigt fin höstmånad. Allt var oranget och gult och jagh gick runt med skinnjacka och halsduk dag in och dag ut. Jag och Olivia bakade bullar på kanelbullens dag, jag hade tjejmiddag hos mig med mina finaste tjejer, fotade höstporträtt på Klara, tog en långpromenad med mamma runt några sjöar i Sundbyberg och klarade mitt mål att springa en mil. Åkte även till Prag i några dagar med familjen...
 
 
I början av November kom jag hem från Prag och köpte mina älskade Johnny Bulls här hemma efter att ha letat  runt i hela Prag efter något som kunde likna ett par snygga höstboots. Jag var på två tjejmiddagar, vi fick våra efterlängtade one direction biljetter, jag fotade vid minneslunden på allahelgona och den första snön kom under en fotbollsträning.
 
 
I December köpte jag alla julklapparna i sista minuten och blev pank, bakade pepparkakor hos mormor & morfar, hade julavslutning och firade jul. Åt julmat i princip hela tiden och drack julmust och glögg tills magen blev full. 
 
GOTT NYTT ÅR ÄLSKADE, BÄSTA NI! ♥

franklin marshall


 
Långärmat från Franklin Marshall köpt på rean för 280 kr. Perfekta vardagströjan och helt klart en ny favorit i garderoben! Bilden gör den dock inte rättvisa då den är mer marinblå än den ser ut, och inte så nopprig haha.

tävling hos amanda


 
Jag är med och tävlar hos Amanda med bilden ovan som en av mina bästa vinterbilder. Klicka här och va med ni också!

julklapparna 2012


 
/ Blå blus / Odd Molly blus / Vit blus / Pyamasshort och pyamaslinne / tvål från Björk & Berries / Clean - warm cotton (parfym) / Foundation / Urbanears / Konsten att vara kvinna / Jag är Zlatan Ibrahimovic / + 2500 kr, choklad, en ram och att mamma och pappa betalar 2000 kr när jag köper en grej jag har plaerat att köpa ett tag nu.
 
Fick ovanligt mycket kläder i år fakitskt, men inte mig emot haha! Är iallafall superglad för allt fint jag har fått!

american pancakes


 
Började dagen med en superbrunch bestående av american pancakes, bär, banan och sirap. Himlen! Ska bara ta det lugnt i några timmar nu innan vi får gäster ikväll. Vi ska fira min älskade pappa som fyllre år idag med lite tårta och annat gott. Ha en bra lördag hörrni!

3 bilder från min julafton


 
Tre bilder från julafton. På sista bilden ser ni även vad jag äter på julbordet. Janssons och köttbullarna är självklara favoriter, sen älskar jag att äta julskinka på något gott mörkt bröd med russin i. Så gott! Sen får vi ju inte glömma julmusten! Vet inte hur mycket julmust jag har druckit den här helgen, men mycket har det blivit, haha! Åh vilken bra julafton jag hade iallafall. Alltid lika mysig!
 
Idag har jag som sagt kollar runt på mellandagsrean med några vänner. Vi tog en paus och åt världens godaste fajitas till lunch och sen drog vi hem till Amanda och softade i någon timme. Bra dag!

hemmmmmmmma woho


 
Nu är jag hemkommen från några härliga juldagar hos mormor och morfar i Borås. Har fått en massa fina julklappar och ätit mig proppmätt på världens bästa julmat. Man blir verkligen göd med mat under julhelgen, men inte mig emot, haha! 
 
Imorgon ska jag ta en sväng och kolla in mellandagsrean med några saknade vänner, samt byte en julklapp och köpa en födelsedagspresent till pappa. Förra året fick han den sisådär 5 månader efter sin födelsedag, hahaha. Det är inte alltid lätt att hinna med att köpa presenter till någon som fyller år 29 december... Kram!

121227


 
2 vinterbildr från förra året. Jag har verkligen inte haft något tillfälle att fota vinterbilder än i år. Jättetråkigt, men jag väntar på de där superfina vinterdagarna då allt bara glittrar. Sen har jag även planerat en fotografering av vinterporträtt. Den kommer bli så himla himla bra om den bara blir av!

she trust you blindly


 

all i want to be is everything you need me to be


 
Hoppas ni hade en superjulafton, för det hade jag!

God Jul!


 

dan före dan


 
I fredags kläddes granen och i går slogs de sista julklapparna in. Bara en dag kvar nu!

i want to celebrate the whole world


 
Sista julklapparna är nu köpta och jag har även köpt en stickad klänning till julafton. Imorgon åker jag till mormor & morfar för att fira jul där. Vi stannar tills på torsdag, men jag ska verkligen försöka att tidsinställa några inlägg. Något speciellt ni vill se? :)

välkommen efterlängtade jullov


 
Nu har vi äntligen äntligen jullov! Vi hade en så sjukt bra skolavslutning med sådana sjuka talanger! Min vän Assy sjöng (bilden ↑) och några killar i min klass. Åh blir typ varm i hela kroppen när jag tänkler på det. Det var en sån himla bra stämning och alla är så sinnessjukt duktiga! Efter avslutningen gick jag och mina finingar hem till mig och gjorde lunch, bytte julklappar och såg på 2012 (vi överlevde, surprise!). Fick en så himla fin pyamas som jag visar när jag har fått alla mina andra julklappar. Jag glömde dessvärre att fota, så jag snodde en bild som någon annan tagit med min kamera. Nu på kvällen har jag haft min farmor, farbror och hans fru över här på en liten julmiddag. Hoppas ni har haft en lika fenomenal dag som jag. Kram kram kram ♥

yearbook


 
 
Ni kanske minns att jag för något år sedan nämnde sleeping at last? Nu har jag iallafall börjat lyssna på dem igen, och framförallt på deras olika delar av Yearbook skivan, som dessutom har världens finaste omslag. Det gör den lite extra bra tyckr jag!
 
Och juste, på tal om yearbook... Jag hade tänkt köra någon slags "årsresumé" här på bloggen, funderar bara på hur jag ska göra i år. Några idéer? :)

happiness is somewhere i have been before, a blurry photograph that i have since ignored


 
Imorgonbitti har vi avslutning med en massa uppträdanden av duktiga (och mindre duktiga lol) elever, och när det är slut är första terminen i nian avklarad. Helt sinnes hur snabbt allt har gått egentligen... Men jag klagar inte! Nästa termin får gärna gå lika fort. Då har vi en sommar full av äventyr framför oss, men även en massa nervositet över gymnasiestarten. Åh gud. Låt nästa termin gå fort som satan så är jag helnöjd!

building something new


 
Att verkligen ta ut sig ordentligt på gymmet efter 2 veckors uppehåll måste nog vara bland den bästa känslan. Från soffpotatis till världens bästa träningsverk. Åh. Belönade mig själv med lite rocky roads sen, det va jag värd tycker jag. Nu har jag precis sett klart på ett avsnitt Grey's Anatomy och hade tänkt hoppa i säng. God natt finingar ♥

3 favoritbloggar


 
 
Unik blogg med superfina bilder med väldigt varierade inlägg. Amanda skriver även väldigt bra och man blir glad när man klickar sig in på bloggen. Mysfaktor på hög nivå!
 
 
 
Stor och välkänd blogg men den känns ändå väldigt intim på något sätt. Har läst den ett tag nu men jag tröttnar aldrig! Cornelia skriver om sin vardag med pojkvän och vänner, visar fina och ljusa bilder och tipsar om allt mellan himmel och jord. En hel drös med klädinlägg dyker upp också.
 
 
 
I Hannas blogg hittar man massa färgglada bilder både från hennes vardag och från mer planerade fototilfällen. Just nu har hon även en julkalender med tips, tävlingar och inspiration. En blogg som har allt helt enkelt :)

Sex stycken otroligt, unika, fantastiska och alldeles speciella saker med kära Viola


Hejsan svejsan! Violas internet är just nu ur funktion så hon bad mig gästblogga lite, vilket jag självklart kan göra. 
Jag tänkte därför köra en standard och skriva lite saker ni kanske inte visste om denna härliga person.
 
 
Viola tycker inte att hon bli fin på bilder andra tar på henne utan hon känner sig bara bekväm när hon själv tar bilderna, t.ex. självporträtt osv. Denna bild över har jag ingen aning om vem som har tagit, hittade den bland arkivet och eftersom hon tydligen funderat på att lägga upp den själv tycker jag att jag lika gärna kunde lägga upp den. Tyckte den var så söt! Tihi
 
- Jag och Viola har nästan exakt likadana hus om man tänker på planlösningen osv. Vi har kök, matsal, vardagsrum, toa, sovrum, datarum och allt sånt där på exakt samma ställen i våra hus. Enda skillnaden är egentligen att hon har en toalett där nere också och att jag har en trappa upp till vår vind, hon har en grej man fäller ner från taket.
 
- Viola är verkligen en sån person som vågar säga vad hon tycker och verkligen vågar säga ifrån. Jag önskar verkligen att jag också vågade/kunde göra så oftare..
 
- Om viola var ett djur skulle hon vara en dromedar. Punkt. 
(okej, jag har ingen aning om vad en dromedar är för nått men det låter himla kul, lol)
 
- Både Viola och hennes Syster är döpta efter blomnamn. 
 
- Viola är mitt största fan. Varje dag i skolan ber och bönar hon om min autograf. Jag har än sålänge inte gett den till henne men jag tror det är dags att göra det snart, innan saker och ting börjar gå över styr vill säga..
 
Tack och hej, allt från mig!

resolve


 

tredje advent


Vaknade upp till doften av nybakat bröd imorse och gick upp och gjorde en god frukost och satte sedan på några missade avsnitt av julkalendern. Bra början på dagen! Har efter det bara tagit det lugnt framför några avsnitt one tree hill och letat efter lite bra recept på julgodis som vi hade tänkt göra ikväll. Har ni haft en bra tredje advent?

those christmas lights light up the street down where the sea and city meet


Hej vänner! Har haft mycket för mig de senaste dagarna och därför inte haft någon tid alls till bloggen. Igår åkte jag för att se på bio direkt efter skolan, men när jag kommit fram visar det sig att Tora inte hinner dit så jag, Amanda & Olivia åkte hem till Olivia och lyssnade på julmusik och åt middag. Vid 6 åkte vi tillbaks till bion (alla tillsammans den här gången) och såg Breaking Dawn part 2. 
 
Idag har jag lunkat runt i snörusket och julklappskaoset tillsammans med några fina vänner. Vi köpte julklappar till varandra, familj och vänner och så åt vi en lång och alldeles för dyr lunch på Pong. Men det var det värt för gud vad gott det var! Nu ska jag försöka kurera min förkylning med lussebullar och varm choklad. Kram på er ♥

121212


Idag har jag sovit halva dagen, tittat på film & one tree hill och ätit glass. Allt för att må lite bättre imorgon och kanske kunna gå till skolan. Sen har jag ju självklart önskat mig något på 12-12-12-12-12 också :)

following your joy


4 bilder från Utö som jag inte visat. Fy vad jag saknar det. Stockholms skärgård med vänner måste vara bland det bästa med sommaren... Här får ni världens härligaste låt också

pepparkaksbak


Helgen spenderades hos mormor & morfar i Borås. Vi bakade pepparkakor, julshoppade och gick på julkonsert. En riktig julhelg helt enkelt ♥

redigeringsgrunder


Du tar så otroligt fina bilder! Vad heter redigeringsprogrammet du använder? Är helt och hållet nybörjare i photoshop, har du något tips på vad jag ska börja med?

Först och främst, TACK! Blir så himla glad för era snälla kommentarer :D Jag redigerar mina bilder i photoshop elements 8, vilket är en lättare version av photoshop cs. Det jag mest saknar från cs som inte finns i elements är kurvor. Det är nog det bästa och lättaste sättet att redigera din bild i photoshop enligt mig.
 
 
I elements använder jag mig av lite olika saker, men först och främst vill jag säga att du verkligen borde fota i RAW om du inte redan gör det. Har skrivit ett litet inlägg om det här. I camera raw (som du får med i photoshop) redigerar jag alla grunder såsom ljus, intensitet, kontrast och skärpa. När jag sedan går över till photoshop brukar jag börja med att dublicera mitt lager (liten fyrkant till höger där du ser alla dina lager) eller lägga på en svartvit övertoningskarta (bredvid dublicera lager, en rund svartvit symbol). Jag klickar sedan där det står normal och väljer mjukt ljus. Då får du mycket kontraster. Jag brukar dra ner opaciteten (till höger om där du valde mjukt ljus) så att det inte blir så starkt. Sen går jag in på nivåer som du hittar där du hittade övertoningskartan och ändrar i blå, röd och RGB.
 
Det är lite grunderna, sen kan du självklart göra en massa andra saker med det är vad jag i princip alltid gör på mina bilder :)

friday


Trots att den här veckan har rullat på riktigt bra så är det så himla skönt med helg! Jag ska snart dra mig mot veddesta för kick-off med laget. Vi ska laga mat, leka lekar och gå igenom vad som händer nästa säsong. Är sjukt taggad faktiskt, haha. Ha en fin kbäll hörrni! Och juste, förlåt för alla gamla bilder hela tiden. Kan förhoppningsvis ta mig ut och fota lite hos mormor och morfar i helgen, håller tummarna!

i'm gonna make it mine


Idag har varit en så himla himla bra dag. Teknikprovet gick bra (med tanke på hur jag trodde det skulle gå iallafall), jag fick mitt franskabetyg och är extremt nöjd och så skrattade jag i princip hela dagen med mina fina vänner ♥ Jag vet verkligen inte hur jag ska klara mig utan dem på gymnasiet, de är oslagbara!

5 december


En iskall smoothie fullproppad med vitaminer när man har ont i huvudet kan vara bland det bästa. Nu: duschen!

cold december night


 
 4 favoriter från förra vintern ♥

jag var låg men höjde mig en oktav


en liten sommarbild i denna vinterkyla
 
Åh ni skulle bara sett vilket fint väder det var här i Stockholm idag! Fick inte bara rysningar för att det var kallt utan också för att det var så satans vackert. Allt var helt vitt, solen sken och allting glittrade. Så underbart! Önskar dock att jag hade tagit med mig kameran till skolan så jag kunde fångat allt det fina på bild, men det får bli en annan dag helt enkelt. Nu måste jag ta tag i lite plugg innan jag tar en sväng till gymmet ikväll. So long!

snälla tomten...


Idag är det äntligen första advent och det är äntligen dags att plocka fram julpyntningen, och även min önskelista för i år. Snälla tomten...

first of december


Åh äntligen december! Nu är det inte långt kvar till julafton, och som jag längtar!
 
Idag har jag spenderat dagen i Älta för att spela innomhusfotboll. Just innomhusfotboll är dock verkligen inte min starka sida, men med en skön vinst i gruppen åker vi tillbaks imorgon för slutspel. Härligt!