we'll run wild



stuck in a daydream


Hej på er! Har haft en heldag i backen idag med asgrymt väder! Vi drog till hundfjället och åkte med Amanda, Amandas bror, Bagge och några killar, haha. Asnajs dag! Har rejält ont i vaderna dock... Nu ska jag hoppa in i bastun och imorgon blir det en till dag i hundfjället, och sen lite bowling på kvällen med brudsen. Ha det bäst!

 

intressantare bilder i svartvitt


En sak som jag ofta gör när jag vill ha svartvita bilder, men tycker att de blir lite tråkiga helt svartvita, är att göra lite färgskiftningar med hjälp av kurvor. Så det ända jag gör är att 1. Göra bilden svartvit med hjälp av övertoningskartan. 2. Göra färgskiftningar med hjälp av kurvor (obs! Detta lager måste ligga över övertoningslagret). Testa er fram så kommer ni säkert hitta någon skiftning som passar bra till just den bilden du redigerar och hur du vill ha den!

june


bara 3 månader kvar...

mot sälen dudes!


Lite sälenbilder från förra året

Idag, mina vänner, åker jag, mina föräldrar och min finfina vän Ellen till Sälen! Tror det här kommer bli riktigt jäkla awesome för att tala klarspråk.. Hänga med Ellen, Ellen, Amanda & Olivia, åka skidor i solen (förhoppningsvis), softa i stugan efter en hel dag i backen, och bara ha allmänt kul till på torsdag! Tar med mig kameran så den kanske följer med ut någon dag, annars har jag tidsinställt lite inlägg till er, och så kan jag ju förhoppningsvis mobilblogga också :] Ha en aaaaaasbra vecka nu, kramis!

took a car downtown where the lost boys meet


Nikon D3000 + Nikkor 50mm 1,4G Modell: Ida

Satt uppe halva natten igår och kollade på Brit Awards så jag tog en rejäl sovmorgon idag. Skönt som sjutton! Ska göra absolut ingenting idag förövrigt, bara ta det lugnt, packa och lyssna på bra musik. Värd dag ♥

good things are coming our way


ÄNTLIGEN sportlov! Så himla himla efterlängtat så det är inte sant. Ska njuta av en veckas ledighet ordentligt nu med en massa skidåkning med vänner i Sälen. Kommer bli grymt! Har hängt med mina små prickar hemma hos mig en stund efter skolan och bara tagit det lugnt och ätit lite onyttigt. Men det är ju så fredagar ska vara! Ikväll får vi gäster så jag ska snart hoppa in i duschen, puss & kraaaam!

jag var ett mörkt moln, du var en ljusblick. jag stirra in i väggen, men du hade utsikt


Nu måste jag ta tummen ur röven och börja plugga. Imorgon är det matteprov och sen ett sjukt jäkla efterlängtat lov. Åh vad skönt det kommer bli!

if we could only turn back time


Halkade hem från skolan vid halv 12 för att gå på begravning. Jobbigt men väldigt fint ♥ Om några timmar ska jag dra mig mot kyrkan igen men den här gången för något mycket roligare, nämligen konfirmationsträff! Annars då? Jorå, det är bara bra faktiskt. Så glad för att pojkarna mina vann en brit igår, de var så värda det!

i'll build you up, i'll never stop. You know i'll take you to another world


fettisdagen


Har precis ätit min andra semla för dagen och det blir nog en till efter middagen.. Tycker iallafall att semeldagen är en bra ursäkt för att tjocka sig lite! Har egentligen aldrig gillat semlor tidigare, började tycka om det förra året och nu älskar jag det! Som det kan gå, som det kan gå. Det är himla mättande dock. Men mammas är ju så himla goda så vad ska man göra liksom... :]

hey England, i miss you


Åh, jag har börjat sakna England så himla mycket! Bilade dit med min familj och kusinerna sommaren 2010 och nu när jag tänker på den resan såhär i efterhand var den så himla bra! Har alltid älskat England för att alla är så himla trevliga där. Jag älskar att man hälsar på alla och säger "love" till en person man aldrig har träffat. Så gulligt :') Och sen nu när jag är så himlans kär i one direction får man ju inte precis mindre lust att åka dit en tredje gång...

little bird took to the sky


maj

Nyss hemkommen från en välbehövlig träning och ska snart äta semlor, jarrååååå det är så jag gör det.

grahamsbröd


Jag har stått och bakat bröd nu på förmiddagen för ovanlighetens skull. Hade egentligen tänkt äta det till frukost men jag blir så himla sur när jag inte har ätit så jag var tvungen att äta lite vaniljyoghurt innan. Haha gud, ni skulle inte vilja vara mina föräldrar när jag är hungrig :] Mat är mitt allt! Typ nått sånt. Nej nu måste jag återgå till lite plugg, ha en bra söndag! ♥

perhaps we all give the best of our hearts uncritically to those who hardly think about us in return


Åkte in till stan i hopp om att komma hem med ett sprillans nytt objektiv. Istället kom jag hem med en hel massa ny kamerafakta och tankar på en ny kamera. Eller inte bara tankar egentligen, det ser ut som det kanske blir ett köp i slutet av sommaren om jag sparar ordentligt. Fy sjutton vad bra det kommer bli! :D Och förövrigt vill jag tipsa alla Nikon ägare att besöka Kameradoktorn på biblioteksgatan. Oslagbart den bästa butiken i Stockholm!

going nowhere fast today


Äntligen fredag! Även fast den här veckan inte har varit speciellt jobbig med temadagar och skol DM, hehe. Nu ska jag mysa ner mig i fotöljen med två filmer och lite gottis och imorgon ska jag troligtvis in till stan för att göra något väldigt efterlängtat! Ha en bra fredagskväll hörrni!

sommarhalsband


Känslan när man kniper åt sig det sista halsbandet! Åh, det kommer bli så perfekt till sommaren! Köpt på indiska för 99 riksdaler.

we're young, we're fine, let's do some damage


Pressade mig själv ordentligt idag så att jag skulle klara ett hopp på idrotten. Allt sitter verkligen mentalt, man måste våga och bestämma sig! När jag klarade det applåderade hela klassen, hahahah. Det finns så söta personer i min klass :') Torsdagar har förövrigt blivit lite av en sittahemmaochkollapåtvserierdag för mig på senaste tiden. Men jag gillar det! Så skönt att sitta hemma och göra ingenting iallafall en dag i veckan.

us against the world


Nikon D3000 + Nikkor 50mm 1,4G

Har ätit ett stort härligt mellanmål idag och försökt samla mina tankar. Jag har väldigt mycket i mitt huvud nu, för det mesta bra saker, men just nu lite drama också. Haha, det låter så himla töntigt men det är så sant också. Aja, snart träning och jag hoppas verkligen, verkligen att vi slipper springa i snökaoset. Kram på er! :)

glad alla hjärtans dag!


Glad alla hjärtans dag mina underbara läsare! Ni ska veta att det betyder så himla mycket för mig med era fina kommentarer som ni skriver varje dag, jag blir så sjukt glad! Tack! Jag ska spendera min alla hjärtans dag med mina dudes, och sen ska jag även åka en sväng till stallet och hälsa på saknade vänner. Tror det kommer bli en hur bra dag som helst! Puss på er alla fina ♥



trettonde februari


Idag var det egentligen tänkt att vi skulle åka in till Arlanda och välkomna grabbarna i inlägget under. Men de kom under skoltid osv. så det blev inte av. Istället har jag suttit och kollat på en massa youtube klipp och bluggat lite. Men fan asså, nästa gång ska vi dit, vi SKA! Om de nu kommer tillbaks med tanke på alla respektlösa människor på Arlanda idag...

well hello there


when they smashed my heart into smithereens


födelsedagspresenter 2012


/ tröja från topman / photoshop recept (!) / moneeey / chokladrecept / + shoppingdag med mamma & fotodag med pappa (heheeeeeeh) /

we have slowly gone up in flames


Åkte till skälby runt 1 idag för att träffa min finfina vän Ellen. Hade inte träffat henne på flera veckor och snart åker vi till sälen tillsammans så det var på tiden att vi träffades och planerade lite :) Jag passade även på att fota henne lite, topptopp! Nu är min farbor och hans fru här och jag har fått min aldra sista födelsedagspresent så jag kan äntligen ta och fota de imorgon, sådär 3 veckor försenat. Men bättre sent än aldrig, eller vad säger ni?

för det var du som fick min fallskärm att vecklas ut




Timbukus nya är så jävla bra. Och den blir ju inte precis sämre för att Oskar Linnros har producerat den. SOM jag har saknat honom! Åh, min älskade Oskar. Han väcker så himla mycket sommarminnen dessutom, därför var jag tvungen att lägga upp bilder från skolavslutningen, New York, Cape Cod, Gotland osv. Några höjdpunkter av alla miljoners höjdpunkter på sommaren 2011 ♥

före/efter


Okej, här får ni ett före/efter inlägg som några hade önskat. Nu valde jag några bilder som krävde ganska kraftig redigering för att få de som jag ville. Men det jag i princip alltid gör när jag redigerar är att jobba i kurvor. RGB, blå och röd. Sen brukar jag även justera lite i nivåer och mättnad osv. Men kurvor använder jag alltid. Förövrigt så känns det som jag blottar mig själv helt när jag lägger upp bilder som inte är efterbehanlade. Enligt mig är ett foto som man laddar in på datorn ett halvfärdigt arbete liksom. Haha jaja. Är det något mer ni vill att jag ska visa? :) Till er tjänst kära läsare!

up with the birds



Lugn dag i skolan och resten av dagen ska jag tillbringa med att kolla på en massa bra serier på datorn, one tree hill t.ex. Älskar 9:e säsongen!

tell me everything you're hiding from, cause you're fear is all that's keeping you from love


sommarminnen ♥

use your heart as a weapon, cause it hurts like heaven



foto: jag, modell: ida

Nu har jag sätt klart på top model, duschat och gjort mig klar för natten. Har mest spenderat denna dag åt att ta det lugnt och plugga lite. Inte världens roligaste dag kanske men det va sjukt skönt ändå. Och åttan är så mycket lättare än vad jag trodde den skulle vara! De senaste tre veckorna har det knappt varit några läxor/prov alls faktiskt. Njuuuuuter av det som in i helvete, hoha.

violam @ instagram


 

 

see the arrow that they shot, trying to tear us apart, take the fire from my belly and the beat from my heart


Jag älskar verkligen mellanmål nu för tiden. Förut åt jag det aldrig. Nu försöker jag få i mig något när jag kommer hem från skolan iallafall, och ibland lyxar jag till det lite extra. Som idag. Vaniljyoghurt, crunchy, apelsin och banan. Sååååå gott. Har förövrigt sen träning ikväll och jag är så otaggad man kan bli på att springa i femton minusgrader. Usch.

hur jag redigerar jordglobsbilderna


Så, detta blev resultatet av redigeringstipset ni önskade. Jag hade ju egentligen tänkt göra en video men min dator sa emot så det får bli nästa gång i stället. Hoppas ni förstår iallafall, annars är det bara att fråga! / jag redigerar mina bilder i photoshop cs5 /

new york


Bara för att jag saknar det så. jäkla. mycket. varje. dag.

i know the sun must set to rise


Nikon D3000 + Nikkor 50mm 1,4G

Dagen har börjat bra och jag har varit ute och fotat i solen lite. - 15 grader har vi dock men det stör inte mig så mycket eftersom jag mest kommer sitta inne i en idrottshall och titta på fotboll hela dagen. Har laddat med Coldplay (som äntligen har släppt sitt nya album på spotify!) i hörlurarna, så. himla. bäst.

Fredag


Hallå på er! Har inte haft någon tid för bloggen idag tyvärr. Hängde med Olivia & Tora efter skolan och åt lite cornflakeskakor mm. Väldigt mys med mina små kompanjoner. Nu sitter jag på pendeln på väg in till stan för att se på en musikal med la familia. Ni får nöja er med två fina bilder på mig från idag så hörs vi mer imorgon. Puss på er! (tror inte att det kommer gå att kommentera detta inlägg förresten)

 

time is just a melody



Hej på er! Dagen har rullat på hyffsat bra idag tycker jag. Klumpen i magen är dock kvar men den försvinner med tiden. Och med lite positivt tänk. Oj oj oj va tråkig och djup jag är. MEN. Imorgon är det fredag och i helgen ska jag göra lite redigeringtips till er. Awe to the some, eller vad säger ni?

jag vill känna känslan av att vara där ingenting kan stoppa mig


Jag har mått så himla dåligt sen jag kommit hem, bara tänkt på massa skit och jag är verkligen på botten för tillfället. Hatar sånna här dagar. Det känns som allt jag har jobbat upp försvann bara sådär. Poff så var det borta. Nu får jag kämpa mig upp igen.