snow


 
Första nationella provet är nu avklarat, och resten av dagen spenderades på Naturhistoriska. Har hunnit med att äta ett gott mellanmål sen jag kom hem, och nu ska jag springa iväg på träning. Hoppas ni haft en bra dag!

jag minns mitt rum i ditt hjärta


 
Oj, det har vart en sån händelserik dag idag. Efter lunchen i skolan åkte nämligen jag, Ida & Amanda in till stan för att gå på en öppen skoldag på ett gymnasium vi var/är intresserade av. Man fick helt enkelt ett schema med alla lektioner under eftermiddagen, och sedan var det bara att klampa in på vilken lektion man ville. Vi gick först in på en matematik 4 lektion (med elever som går andra året på gymnasiet, linjen natur) där det var två tjejer och typ 20 killar, haha. Sen gick vi till en historielektion (även den för andrarårselever men linjen samhälle) som var så sjukt intressant! Det var nog den bästa lektion jag någonsin varit på om jag ska vara ärlig. Läraren var så bra så jag tappade hakan typ haha. Nej men bra! Har dock inte varit så intresserad av att gå samhälle tidigare så nu blev allt väldigt mycket krånligare än det redan var, haha. Jaja, jag har några veckor till på mig att tänka över det...
 
När jag kom hem gjorde jag i ordning ett gott mellanmål bestående av havre - och kesopannkakor med kesella och hallon. Det var ganska gott faktiskt, fast det smakade dock vädigt mycket ägg så hallon var väl inte det bästa alternativet till kanske... Kan slänga in receptet om ni skulle vilja det!

sardinien


 
I helgen bokade vi äntligen vår resa till Sardinien i sommar, och jag längtar redan ihjäl mig. Italiensk mat varje dag, utsikt över havet från huset, klarblått vatten, stekande sol, vackra platser och bra sällskap. Åh åh åh, låt sommaren komma nu!

i don't wanna wait until the dream is over


 
Kom precis hem från ett riktigt jobbigt cx-pass (mage, rumpa, rygg). Hade velat gå på combaten innan men fick tyvärr inte plats på den. Fast jag kanske ska vara glad för det såhär i efterhand när jag såg hur dränkta av svätt alla var som kom ut därifrån, hahah. Men jag vill också svettas ordentligt! Har inte gått på combat på flera veckor nu heller, så jag är rejält taggad på att gå nästa vecka nu! Har hunnit med att dricka en för himla god smoothie och tagit en dusch sen jag kom hem iallafall och nu ligger jag i sängen och är redo för att dejta kudden. God natt på er! ♥

something in the way you move makes me feel like i can't live without yo


 
Åhhh kom ut på spotify nu! Så obeskrivligt fin.

födelsedagspresenter


 
Shampoo, balsam, inpacking och värmeskydd från Aussi, ansiktskräm från Kiehls, Argan oil, ansiktsmasker, 300 kr på H&M, pengar, en gigantisk kopp (som var fylld med godis...), en sjal och ett halsband som Agnes köpt i Kenya (!), lap top, hantlar (2x2 kg) och sist men inte minst - världens finaste gamla filmkamera från min farbror som var farfars. Finaste presenten jag någonsin fått!

26 januari


 
Åh jag hade en så himla bra födelsedag igår! Hade mina fina vänner över på middag på kvällen, fick en massa fint, dansade tills det blev för varmt och pratade en massa ♥ Idag har jag haft en lugn dag och tagit en rejäl sovmorgon. Ska snart dra iväg på träning iallafall., och lite senare kommer min farbror och hans fru över för att fira min födelsedag :) Ha en bra dag hörrni! Och tack för alla gratulationer!!

it's my birthday!


romme 2013


 
Åh åh åh! Vill inte att den här dagen ska ta slut! Har haft det så himla bra i backen med mina fina klasskompisar. Sista året i Romme tillsammans och snart splittras vi, börjar i olika gymnasium och allt möjligt. Det finns så många fina människor jag kommer sakna. Helt sjukt! Det har hänt så mycket sen första gången vi var i Romme tillsammans för 2 år sedan. Från att ha varit en väldigt splittrad klass har vi nu så himla fin och bra sammanhålling, iallafall på många håll. Åhhh vad jag kommer sakna det här! ♥

five


Jag älskar att klättra och göra liknande fysiska utmaningar. Får största kicken av det!
 
Jag hatar att springa på rullband men älskar att springa i skogen.
 
Jag älskar salladader, alla sorter. Inte för nån himla "ingetfettingakolhydrateringenting" anledning utan för att det är så fräscht! Men...
 
...Jag skulle aldrig klara mig utan pasta!
 
Har alltid drömt om att åka till Australien. Vill jobba där ett tag efter gymnasiet.

these feelings are so hard to hide


 
Nu är allt plugg gjort och inlämnat för den här veckan, och det känns så overkligt skönt på nåt sätt. Känns som att jag inte har haft ledigt på år och dar, när det egentligen bara var typ 2 veckor (?) sedan vi var lediga.. Sjukt egentligen hur snabbt man blir trött på skolan... Ska iallafall njuta ordentligt av min lediga eftermiddag nu. Göra i ordning ett gott mellanmål som jag aldrig ätit förut, kolla gossip girl och börja packa till Romme imorgon. Åh! Det kommer bli så himla roligt!

130122


 
Jag har mått riktigt uselt nu på eftermiddagen så jag har mest tagit det lugnt och tittat lite på gossip girl. Jag hade egentligen tänkt åka till ett öppet hus men jag orkade verkligen inte det. Ångrar det dock lite nu när jag har hört att det verkade väldigt bra... Men meeeen. Jag får gå på deras öppna skoldag nästa onsdag istället helt enkelt.
 
Jag ska spendera resten av kvällen med att göra klart en redovisning jag ska ha imorgon, samt titta på något gossip girl-avsnitt till. Det låter som en bra kväll tycker jag! Kram ♥

come on love, watch me fall apart


 
En bild på Ellen från i somras som jag inte har visat, och i lite annorlunda redigering än vad jag vanligtvis gör. Och sen svartvit förstås. Vad tycker ni? :)
 

21 januari


 
Aahhhh jag är så himla stressad! Har ett religionsarbete som ska vara inlämnat ikväll som jag måste sätta ihop och korrigera på nytt då jag råkade skicka fel text (bra där!!!!), och så måste jag även skriva en sammanfattning. Låter kanske inte så jobbigt haha, men jag är på sånt himla dåligt humör också...

den enda saken jag begär är att slippa va ditt begär


 

levi's


 
Nya byxor från Levi's, strax under tusenlappen. De är i modellen straight, så från knäna ungefär går de ut som ett par boot cut, fast inte med sån överdriven utsvängning haha. Älskar dem iallafalllll, så underbart sköna!

banana pancakes


 
Började denna söndag på bästa sätt - med bananplättar ♥

i know i cought your eye because you darling, you cought mine


 
Vaknade upp till ett soligt och vackert Stockholm imorse. Det var visserligen iskallt men jag trotsade kylan och gav mig ut på en liten fotorunda. Åkte sedan till stan med mamma för att leta skidkläder (på torsdag åker vi till Romme!!!) och jeans. Vi åt även lunch på ett superbra och mysigt cykelcafé på hörnet Norrlandgatan Lästmakargatan. Bianchi café & cykles hette det om någon känner för att dra förbi där :) Rekommenderar det verkligen! Fick iallafall med mig ett par svinsnygga jeans hem, kan nog visa dem imorgon! Ha en bra lördagskväll allihopa! ♥

friday!


 
Den efterlängtade fredagen är äntligen här! Det firade jag in med att gå och handla en massa gott för att göra lite olika goda saker, bl.a. bananplättar. Testade att äta det med kesella idag och det var så himla gott! Blandade både citruskesella & standarkesella, och sen tog jag självklart hallon, blåbär och honung till också. Dör. Ni måste verkligen testa det! Har dock skippat vaniljsockret och saltet i plättarna de senaste gångerna, tyckte ändå inte att de gjorde någon skillnad :)
 
Nu kommer mamma snart hem med thaimat, men innan det ska jag testa att göra min egen chunkey monkey-glass. Vi får se hur det går...

håll om mig


 
Äntligen äntligen äntligen har Daniel Adams-Ray släppt något nytt. Kommer spela sönder den här de kommande dagarna!

aggie tha man


 
Nu har du varit borta i savannen alldeles för länge fina vän! Vi saknar dig så vi spricker!! Kom hem nu ♥

instagram


Senaste från instagram, @violamellquist heter jag där! Har priviat konto men om ni kommenterar era namn här så accepterar jag!
 
Ska dra iväg på träning nu och är allmänt glad för att det är fredag imorgon. Hörs då! Kram

you act like you've never been lonely


 
Hatar onsdagar så mycket! Går i skolan från 8-4 med matte sista lektionen. Förstår ni hur trött och okoncentrerad man är då? Nu har jag iallafall fått i mig lite gott mellanmål och ska snart dra mig mot Johanna för att sedan åka till ett till öppet hus. Är dock inte så intresserad av den här skolan men det kan vara lite kul att titta iallafall :)

snö & bananplättar


 
Passade på att laga bananplättar när jag fick sluta skolan lite tidigare, och det var verkligen hur enkelt och gott som helst! Bara att röra ihop en mosad banan, ett ägg, en nypa vaniljsocker & en nypa salt och steka i smör, sen är det klart! Jag åt mina tillsammans med hallon och honung - så gott! Nu ska jag dra mig mot stationen för att åka och besöka ett öppet hus på ett gymnasium jag funderar på. Lite nervöst är det faktsiskt...

recept på kokostoppar


 
50 g smör
2 st ägg
1½ dl socker
5-6 dl kokosflingor
+ lite rivet lime- eller citron skal om man vill
 
Börja med att smälta smöret i en kastrull och låt det sedan svalna. Rör under tiden ihop äggen och sockret pösigt, och tillsätt sedan kokosflingorna, smöret och lime-/citronskalet. Klicka ner smeten i lagom stora toppar på en smord plåt eller en plåt med baklplåtspapper. In i ugnen på 175 grader i tio minuter, sen är det klart!

14 januari


 
Engelska redovisningen är härmed avklarad och nu har jag bara cirkus 78 redovisningar till de kommande veckorna. Men det är okej, jag kämpar på! Och på tal om att kämpa på så ska jag dra mig mot gymmet om några timmar och låta svetten rinna. Woho, nu kör vi!

under the same sun


 
Idag tog jag mig ut på en liten fotorunda för första gången på flera månader. Tror det blev några någorlunda bra bilder iallafall! Nu: träning.

trerättersmiddag


 
Idag var det jag och Linnea som stod för middagen och vi lagade en supergod trerättersmiddag! Melon och prociotto till förrätt, Pasta med oxfilésås till varmrätt och gino till efterrätt. Det blev verkligen så himla gott! Middagen var en födelsedags present från oss till pappa, eftersom han ville se bevis på våra fina betyg i hemkunskap, hahaha. Måste säga att det gick över förväntan faktiskt ;) Förövrigt tycker jag att det är en väldigt bra present att ge bort till sina föräldrar om de ändå inte vill ha något materiellt!

12 januari


 
Jag mötte upp Johanna runt halv 1 idag för träna lite, men när vi kom fram till gymmet hade det stängt en halvtimme tidigare så det var bara att vända hem igen. Så jäkla surt, men jag fick mig en liten promenad iallafall :) Körde några övningar från bodyliciousboken när jag kom hem bara för att ha tränat lite iallafall.
 
Nu är det dags för mig att ta tag i lite plugg. Har redan börjat skjuta på allt sånt tråkigt tyvärr... 

i spent my time watching the spaces that had grown between us


2 från i somras som ni inte har sett
 
Äntligen äntligen fredag! Jag hade verkligen inte klarat av en enda dag till med uppgång innan 7. Tack och lov säger jag bara! Jag firade in fredagen med att åka in till stan och fika på Café 60 med några vänner. Matkoma deluxe men så ska det va på fredagar! Nu vill jag inget hellre än att sova men jag har en del saker jag behöver fixa, så det får vänta någon timme. God natt på er iallafall, vi hörs imorgon! ♥

wanties for my birthday


 
Om 2 veckor är det min dag och då skulle jag gärna ta emot paket med något av detta i. 

kokostoppar


Kokostopparna jag bakade någon gång förra veckan, så gott! Skulle ni vilja se receptet? 

Släpade mig upp ur sängen tjugo i 7 idag och drog mig sedan mot skolan där jag bara hade tre lektioner. Nu ska jag spendera resten av dagen med att vila ordentligt framför gg innan träningen. Och så ska jag nog göra en önskelista inför min födelsedag och förbereda engelskaredovisningen jag och Amanda ska göra. Åh, man är verkligen tillbaks i de vanliga skolrutinerna nu. Hemskt.

9 januari


 
Åh äntligen har värmen kommit tillbaks här hemma. Vi har haft det iskallt i någon dag nu på grund av problem med rören, och jag har verkligen förfrrrrrrusit! Nu fungerar de dock igen men värmen är fortfarande inte helt återställd. Ska ta och göra i ordning en varm choklad till mig själv i hopp om att kanske bli lite varmare :)

just a grain in the morning air


 
Dagens mellanmål ↑ smoothie, avocado & passionsfrukt ♥

monday


 
Sista lovdagen idag och det går inte att förklara hur osugen jag är på att börja skolan. Så jäkla tråkigt!! Har iallafall spenderat min sista dag av frihet med några vänner inne stan. Jag fick dock inte med mig något kul hem förutom lite underkläder. Ska nog spendera resten av kvällen framför gossip girl (är fast!!!) och med lite tacokäk. Ha en fin kväll!

oh there ain't no daimonds in the boredom



Igårkväll var familjen Svensson här på middag, och vi började planera en ny resa tillsammans i sommar. Och gud vad jag längtar! Helt sinnesjukt hur många världsbästa resor vi har varit på tillsammans! Senast var det ju Cape Cod & New York 2011, och jag saknar det så jag dör! Vill bara tillbaks nu medsamma...

5 januari 2013


 
Igårkväll åt jag pizza och kollade på The Notebook tillsammans med saknade vänner. Somnade runt 1 någongång och vaknade hyffsat pigg klockan 11. Nu har jag varit en snabbis och handlat med mamma inför ikväll då vi får gäster, och resten av dagen ska jag städa, kolla på gossip girl och fixa ihop en efterrätt. Ha en bra lördag hörrni!

denim & supply


 
Min nya favoritblus som jag hittade på rean! 600 kr kostade den vilket tog emot en del i plånboken, men jag ångrar inte köpet ett dugg! Jag kommer använda den så flitigt i sommar så det lönar sig, haha. Från Denim & Supply Ralph Lauren, hittade den på Mathilde.

live for understanding or for control


 

wake up slow


 
Har haft ännu en lugn dag idag, men det kändes verkligen som jag behövde det. Ska dock ta mig till gymmet lite senare och boxa av mig lite energi så jag kan sov ikväll, haha. Men först - lite mer one tree hill. Här får ni en skön låt som passar om ni, som jag, har en riktig softardag.
 
Och hörrni! Rösta gärna på mig här, det skulle betyda så himla mycket!

året som gått




Beskriv året 2012 med tre ord.
Nytt, omständigt och roligt

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Turkiet, konfan och då jag såg One Direction tror jag.

Har du blivit bättre på något?
Ja det har jag nog, på att fota bland annat.

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Jadå! Jag konfirmerades, spelade beach soccer och köade i timmar för att få konsertbiljetter t.ex.

Vad var extra dåligt med året?
Hmm... Kanske att jag är så jäkla feg i vissa sammanhang.. Och en hel massa andra saker som jag håller för mig själv.

Vad var extra bra?
Sommaren, att jag hade mycket tid med mina vänner, Turkiet och konfirmationslägret.

Vad lyssnade du på?
Det här, det här, det här och det här och en massa annat.

Vad skrattade du åt?
Mina vänner, min familj, filmer, bloggar och mig själv, hahaha.

Vad grät du till?
The Vow, Dear John, The Last Song mm. Jag är så himla blödig, gråter alltid till filmer!

Lärde du känna några nya människor?
Ja! Alla på konfan och så lärde jag känna en massa människor mycket, mycket bättre!

Dina planer inför 2013?
Börja jobba, få en sundare vardag, våga vara mig själv i alla lägen och bli modigare i vissa.

Hur har ditt 2012 varit? 
Väldigt upp och ned, men jäkligt roligt och lärorikt!

Tror du att år 2013 kommer blir bättre?
Jag hoppas det!

Blev du kär i år? 
Kanske...

Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?
Då jag var på Utö, konfirmationslägret, Åhus och Turkiet.

Vad är din största framgång 2012?
Skolan kanske? Hahah fyfan vad tråkigt.

Bästa köpet? 
Mina Johnny Bulls & tröjan från Franklin Marshall!

Vad spenderade du mest pengar på?
Maaaaaaat, så värt! Och så spenderade jag ganska mycket pengar på kläder och julklappar.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jadå! Oväntade komplimanger blir man alltid glad av! Sen så gjorde värmen mig glad också :)

Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?
Där jag hänger min hatt, Better together, Whistle, Hey!, Där palmerna bor, Song to the sea, I love it, Schoolin' life, Silhouettes & Teenage crime mfl.

Vem har du umgåts med mest? 
Ida, Tora, Amanda, Olivia & Johanna!

Bästa minnet från 2012?
När vi släppte iväg thailändska lyktor ut över havet på konfan, det va så himla fint!

Hur många kysste du? 
Lol pass.

Har du haft ett förhållande under 2012? 
Nix pix!

Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?
Kärleeeeeeeek 

Vad önskar du att du gjort mer? 
Bara levt och varit spontan, gjort saker bara för att och pressat mig själv att lyckas göra olika saker.

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Klagat och tagit för givet att saker kommer vara tråkiga.

Favoritprogram på tv? 
New Girl, Grey's Anatomy, Skavlan (...), Revenge och One Tree Hill.

Största musikaliska upptäckten? 
Jack Johnsson, Angus & Julia Stone och Isak Srand.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Pengaaaaaaaaaar!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Åkte skidor med fina kompisar och blev sjungen för i bussen. 

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner, min familj, sommaren, att resa och träna! 

Vem saknade du? 
Saknade nog de flesta i min närhet när jag inte hade träffat de på ett tag, men ingen specifik person tror jag :)

De bästa nya människorna du träffade?
Gud jag vet inte... Har träffat många bra människor!

Det bästa du har åstadkommit i år?
Lyckats få tillräckligt många poäng för att ha stor chans att komma in på det/de gymnasium jag vill, det är jag så himla glad över!

Vad vill du säga till dig själv inför 2013:
Berätta om hur du känner för personer, ta vara på de chanser och tillfällen du får och köööör ba'!

hello 2013


 
Hade ni en bra nyårsnatt igår? Min va toppen! Åt god mat med trevligt folk, smällde raketer och tände tomtebloss. Jag brukar aldrig ha nyårslöften faktiskt, jag kommer ändå aldrig hålla dem, haha! Jag brukar dock tänka ut saker som jag vill att jag själv ska bli bättre på, och saker som jag vill utveckla med mig själv under året :) Hur brukar ni göra? Har ni några nyårslöften?