Stockholm, du håller mig så hårt



Och så var man hemma i älskade Stockholm igen efter en underbar vecka vid havet. Fast jag måste ändå säga att det känns ganska skönt att vara hemma. Veckan har trots allt varit ganska upp och ner på grund av saker som har hänt, så det känns skönt att komma hem och kunna tänka igenom och bearbeta allt ordentligt. Bilder kommer i alla fall! Hade tänkt att lägga upp de i delar från varje dag, så att ni inte blir bombade med en massa bilder samtidigt, haha! Jag har fotat en del om man säger så...

She dreamed of paradise


Lite bilder från juni månad
 
Hej på er! Jag, Amanda, hade egentligen tänkt att gästblogga här på violas blogg igår, men då funkade det tyvärr inte att ladda upp bilder, så jag tänkte blogga lite nu istället! Viola kom hem sent igårkväll och jag antar att hon nog var väldigt trött och tar en lång sovmorgon idag.
Det ska bli så kul att få träffa Viola igen, att få höra om resan och sedan få se alla fina bilder, och suktas av all god pasta, pizza och italiensk glasss. Mmm...
 
 

Tips till er läsare


Eftersom Viola är borta hoppar jag, Tora in och gästbloggar. Här är några tips till er läsare som jag tycker ni borde se/läsa/lyssna på haha!
 
Första tipset är en blogg, min absoluta favoritblogg. Emma är en helt amazing tjej som skriver FANTASTISKA texter. Hon delar med sig av sin vardag, åsikter, bilder och texter hon själv skrivit. Ni hittar hennes blogg på ewatson.devote.se eller så trycker ni här.
 
Mitt andra tips är denna kortfilmen eller vad man ska kalla det. Har inget mer att säga än att man brukar säga att en bild beskriver mer än tusen ord, då måste denna filmen beskriva MINST miljarder ord.
 
Mitt tredje tips är ett tips som jag vet att många redan nog har stött på förut men jag kan verkligen inte hoppa över det. Jag hoppas att alla har lyssnat på Michaela och Dasha's podcasts. DOM ÄR SÅ BRA, om du inte lyssnat ännu → LYSSNALYSSNALYSSNA
 
Och mitt sista och fjärde tips är James Vincent McMorrow som är en singer/songwriter som gör riktigt najsiga låtar. De absolut bästa är higher love, we don't eat, hear the noise that moves so soft and low och breaking hearts. Riktigt skön röst! Här under är ett smakprov

stora drömmar blir lite större här


 

nytt



Blus från ZARA & klänning från Urban Outfitters
 

Gästinlägg


 
Jag (Olivia) tänkte göra ett litet gästinlägg åt viola medans hon är och har det bra i Italien. Jag har nästan aldrig bloggat så förvänta er ingenting!

När jag tänker på Viola tänker jag på en tjej som vågar stå upp för sina tankar och åsikter. Hon vågar säga emot när hon vet att något som görs är fel.
Därför tänkte jag ta tillfället i akt (där var det många pluspoäng hos svenskaläraren) att visa er en hemsida som jag verkligen tycker alla borde se och läsa! jag är inte sådär duktig som viola och kan skriva att ni ska trycka på här så kommer hemsidan upp så jag klistrar in hela länken istället! http://trettiotreanledningar.com/
Hemsidan beskriver hur kvinnor behandlas i dagens samhälle, något som just nu debatteras mycket, med bild och text beskriver hemsidan varför feminism behöver finnas.
Ni flesta har säkert redan hört talas om den eller läst den men ni som inte gjort måste genast klicka er in och läsa!
Nu tycker jag att ni precis som Viola ska stå upp för vad som är rätt och fel så att detta inte ska ske längre!
Detta blev ett djupare inlägg än vad jag tänkt men jag kände för o vara djup

Kram kram Olivia

ängen



I torsdags innan vi träffade Åke satt vi på ängen och åt den traditionella mackan i det fina vädret.
 

Arrivederci


 
Hejdå Sverige! 16.30 lyfter mitt plan mot Sardinien, och jag är mer än taggad! En vecka av sol, bad, pizza, pasta, risotto och fina människor. Vi har som flera gånger tidigare hyrt hus tillsammans med familjen Svensson, och jag har en känsla av att den här veckan kommer bli minst lika bra som de andra! Ha det bäst medan jag är borta i alla fall! Vi hörs igen när jag kommer hem på lördag, men jag har tidsinställt några inlägg till er också så att bloggen inte står helt tom :) Puss puss puss!

glad midsommar!


 

Åke


 
Igår fick Tora hem lilla Åke, och idag fick jag träffa honom. Åh vad fin han är!

20 juni


Himla fin bild på min kära syster, men en av de första med kameran och därför måste den ju bara visas!
 
Hej kära ni! Min dag började rätt uselt. Jag upptäckte nämligen att mitt Photoshop inte stöder min kameras bilder i RAW-format. KUL! JÄVLIGT KUL! Så jag har varit i kontakt med Nikon hela förmiddagen (som har världens bäst kundsupport förövrigt) och fått en massa hjälp, men vi får se om det löser sig, är lite tveksam... Annars år jag fota i JPEG tills Photoshop har kommit med någon uppdatering.
 
Jaja. Hängde i stan med Johanna resten av dagen och hade det så bra som man kan ha det. Köpte lite fina saker som ni kan få se inom kort, åt frojo med färska bär och lökade sönder i det fina vädret. Nu ska jag dra iväg och äta med mina kära vänner och sedan får vi se vart kvällen leder. Hoppas ni har haft en bra dag ♥

nikon d7100



Min nya älskling köptes idag!!!

i stayed awake and stared at you so i wouldn't loose my mind



Hej vänner! Idag har jag hängt i stan med Ellen. Vi åt en superlunch på Café Rival vid Mariatorget och drog sen mot city för lite shopping. Köpte en superfin blus som jag kan visa senare i veckan, älskar den! Är helt död nu så ska nog ta det lugnt resten av kvällen så jag är utvilad tills imorgon, för då står en hel del saker på schemat!

i can't tell where the journey will end but i know where to start


 

if i loose myself to night it'll be by your side


 
Några bilder från Amandas land. Vi hade det SÅ himla bra där! En massa skratt, god mat, prat, kakor, musik, solning och jordgubbar. Värd helg minst sagt!

12 themes - kontrast


 
Jag har tillsammans med Amanda & Hanna startat ett fotoprojekt som heter 12 Themes. Vi kommer varannan söndag publicera ett foto där vi varje gång tolkar ett tema.
 
Här har ni då min tolkning av temat kontrast. Den vackra och färgglada solnedgången möter den grå och hårda stadsmiljön. Gillar förövrigt den typen av kontraster, där något typiskt fint gör något ganska tråkigt lite finare :)

you have different eyes for every time your heart arrives


sommarsallad



Sallad i alla dess former måste ju vara bland det bästa som finns på sommaren. På en äng, på altanen, i en park, på båten eller på en strand. Perfekta sommarmaten!

mot skärgården



Idag åker jag till Amandas landställe i skärgården med mina kära vänner. Vi kommer tillbaks på söndag och då lär jag ha en hel del bilder att visa! Ha det bäst hörrni, puss & kram!
 

ikväll så är vi hjältar, staden är vår, vi gör saker som man inte får


 
Igår efter skolavslutningen gick alla tjejer i klassen hem till Ylva för en stor fet lunch tillsammans. Vi gjorde pizza, skrattade, dansade, kramades, åt, åt, åt och hade det lite för bra. Var där i flera timmer och njöt av de sista minuterna tillsammans. På kvällen mötte vi upp stora delar av klassen plus andra klasser från skolan för picknick på en strand. Händelserik och för himla rolig kväll som slutade med donken och världens roligaste bussresa hem till tältet i Johannas trädgård där vi lyckades få några få timmars sömn i alla fall. Åh, så värd kväll! Jag har dock jättesvårt att förstå att det faktiskt är sommarlov nu och att jag kommer börja i en ny skola i augusti, där jag inte kommer träffa alla dessa fina människor varje dag. Sjukt och jävligt jobbigt men samtidigt väldigt, väldigt spännande!

sommarlov!


 
En hel massa blandade känslor just nu, men det här inlägget tänker jag ägna åt de glada känslorna, för FY FAN VAD SKÖNT det är med sommarlov!

money came like rain to your hands while you were waiting for that cold long promise to appear



Sista skoldagen (cray) bestod av skoljogg och lärarna vs eleverna. Jag var dock åskådare på båda sakerna eftersom jag är sjuk. Nu ska jag försöka hinna med att ta en dusch, smörja in mig, måla naglarna och testa min skolavslutningsklänning igen (hittade en igår!) innan halv 4 då några från laget kommer hit. Vi ska måla Sverigeflaggor i hela våra ansikten och tagga till ordentligt och sedan bege oss mot Friends Arena för att se på Sverige-Färöarna. KOM IGEN NU SVERIGE!!!

å du får ingen tår, ingenting


 
Idag är det en lite sen vårshow som står på schemat i skolan, samt lite andra saker med klassen. Slutar redan efter lunch, och då ska jag försöka hinna med att åka och köpa skolavslutningsklänning innan jag åker till Skanstull för middag med klassen. Låter som det kan bli en bra dag!

they're the words of a song i never sang


i torsdags


 
På nationaldagen i torsdags åt jag världens bästa macka på ängen med några fina människor i det väldigt väldigt fina vädret. En väldigt vanlig syn, som ni kanske har förstått, med oss sittandes på en äng och ätandes en massa goda saker, men det är väl ganska mycket typiskt sommar för oss.

saturday


 
Jag har gått och blivit sjuk, vilket enligt mig är ungefär det värsta som finns på sommaren. Näsan rinner och huvet dunkar. Inte så himla roligt när allt man vill är att vara ute och sola och bada. Åh. Får försöka krya på mig så gott det går inför nästa vecka, för då står mycket roligt på schemat.

jag vill stanna tiden


 
Såhär såg jag ut på balen i onsdags. Vi blev upphämtade med en guldlimo vid kvar över 5, åkte runt ett tag, och en timme senare var vi framme vid skolan där det stod en massa folk och tittade. SÅ speciellt känsla att gå ur en limo men det var kul, hahaha. På balen var det god mat, lite dans, lite uppträdanden och massa härliga människor. När folk började dra sig vid runt tio gjorde vi samma sak, och mötte upp lite människor i en park där vi hängde ett tag. Så bra och minnesvärd kväll! Kommer sakna det här nåt så sjukt...

nationaldagen


 
Hej på er! Kände att jag behövde kika in och kolla läget med er efter mitt lilla uppehåll igår. Igår hade vi bal/vårfest i skolan för alla oss nior, och hela dagen spenderades med att fixa sig inför den. Började dock dagen med att ta en ordentlig sovmorgon innan jag åkte iväg till frisören och fick håret fixat och blev sminkad av en vän. Berättar mer senare, och då kan ni få några hyfsade bilder på hur jag såg ut också. Nu kommer snart mina fina vänner hit igen för att sola lite innan vi drar vidare till ängen för lite nationaldagsfirande. Kraaaaaaaam

en som bygger upp dig en som gör dig svag, det finns plåster som man måste riva av


 
Åh hej och hå vilken dag! Har haft mina sista lektioner i nian och fikat på i princip alla av dem, och på det ska jag även på studentmottagning ikväll där jag förmodligen kommer bli göd med en massa gott. Men jag klagar inte! Älskar ju tårtor och god mat, haha. Nej, nu är jag lite stressad... Puss på er!

allt du når med din blick från balkongen kommer nån dag att bli ditt


 
Ojoj. Jag har verkligen haft noll tid för bloggen helgen som har varit nu. Jag har haft så himla mycket annat kul för mig, som att ta årets första dopp med Agnes igår tillexempel. Blev dock rejält bränd på ryggen efter 5 timmar i solen, men det är smällar man får ta när man aldrig någonsin kan lära sig att smörja in sig antar jag. Annars är jag bara för himla glad för att allt är klart i skolan och att det är bal om två dagar. Jag är SÅ taggad!

12 themes - rädsla


 
Jag har tillsammans med Amanda & Hanna startat ett fotoprojekt som heter 12 Themes. Vi kommer varannan söndag publicera ett foto där vi varje gång tolkar ett tema.
 
Alltså, jag hade verkligen ingen aning om vad jag skulle göra så jag tog en gammal bild och gjorde en ful redigering på, haha. Tycker i alla fall att bilden symboliserar en av mina rädslor ganska bra i alla fall - att gå ensam i mörkret.

june


 
I juni förra året firade jag nationaldagen på ängen med fina människor och pizza, fotade Ellen, åt kladdkaka mest hela tiden, firade sommarlovet med Vapiano, läste i hammocken fina sommardagar, spenderade midsommar på Rådmansö, åkte till Utö med Ellen och fotade några av de bilder som jag är mest nöjd med. Himla bra månad, och jag är mer än redo för juni 2013!