egengjorda proteinbars


Jag testade på att göra mina egna proteinbars idag och det var faktiskt busenkelt! Utgick från det här receptet, men ändrade om lite eftersom att jag inte hade allt hemma :)
 
 
Ingredienser
1 banan
2 äggvitor
½ dl sesamfrön
1 dl valnötter
½ dl solrosfrön
½ tranbär
1 - 2 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk honung (som sötning)
Lite kokos
50 g mörk choklad (att doppa i)
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Mosa sedan bananen i en skål och grovhacka valnötterna. Häll sedan i resten av ingredienserna och arbeta smeten med händerna så att den blir som en chokladbollssmet ungefär. Lägg sedan smeten på en plåt med bakplåtspapper och pressa ut så att den blir en ca. 1 cm tjock fyrkant. Strö över lite kokos och sätt in i ugnen i 20 min. Under tiden kan du smälta chokladen i vattenbad. När baren är färdigbakad, låt den svalna lite och skär sedan i bitar i valfri storlek. Sedan är det bara att doppa botten i chokladen och stoppa in dem i kylskåpet. Nu är de redo att ätas efter träning!

händerna mot himlen


 
Petra Marklund - Händerna mot himlen

30 mars


 
Har haft fullt upp hela dagen idag. Kom precis hem från farmor där jag har varit och ätit påskmiddag. Nu ska jag sätta på ett avsnitt pll och läsa igenom lite bloggar som inte har hunnits med innan jag somnar. G'night fellas!

världen är din så på sätt och vis så är den min igen


 
Sommar, värme, frukt & bär, cykla, rayban clubmasters, ny kamera, springa i solnedgången, lära mig surfa, äta glass, resa, bada, Ben Howard - Move like you want (live). Kärlek ♥ När tankarna flyger iväg en fredagskväll och allt man vill är att vara någon annan stans, långt långt borta. Där man kan gå runt i en kick-ass snygg bikini och ett par jeansshorts hela dygnet och bara vara.

glad påsk!


 
Den här långfredagen har verkligen varit aaaaaaaaaaaalldeles för lång. Kollat på Pretty Little Liars är väl i princip allt jag har gjort idag, med en kort paus för en promenad ner till coop. Men men, sånna dagar får man väl också ha ibland... Ser fram emot en stor fet påskmiddag ikväll i alla fall. Lamm & potatisgratäng kan ju vara bland det bästa i matväg. Men å andra sidan tycker jag ju om i princip allt, hahaha. Glad påsk på er hörrni! ♥

påsklov


 
Åh äntligen påsklov! Det känns för jäkla välbehövligt må jag säga! Firade in lovet med att äta lunch på nya Vapiano i Skrapan. Mmmmmm. Deras carbonara måste ju vara den bästa i Sverige. Vi träffade även på Happy Jankell (Hon som spelar Steff i Portkod 1321) där haha. Passade på att köpa med mig lite cupcakes från Cupcake STHLM också när jag ändå var förbi, så de ska jag smaska på ikväll. Sen drog vi i alla fall hemåt, hoppade av i Alvik och tog en liten promenad längs vattnet i solen, och åkte hem på riktigt. Nu ska jag spendera resten av denna alldeles för bra torsdag med att kolla på tv-serier. Puss & Kram ♥

longing


Bilder fotade på skolavslutningsdagen förra sommaren. Åh vad jag längtar!!

muffins med chokladspån


Förlåt förlåt förlåt, men igår satt jag hela dagen och pluggade till fysikprovet jag hade idag, så jag hade ingen tid alls över till bloggen. Här får ni ett gott muffinsrecept som en liten kompensation för min urusla uppdatering iallafall. Bakade de för att ha med till skolan idag, då vi hade en lite afternoon tea på eftermiddagen, och de var väldigt uppskattade faktiskt! Så hoppas det smakar mina vänner!
 
 
Ingredienser
en nypa salt
6 msk strösocker
125 g mörk choklad, hackad i småbitar
50 g smör
175 g mörk choklad, delad i bitar
2 ägg, vispade
3 dl filmjölk
1 1/4 dl standardmjölk
 
1. Sätt ugnen på 225 grader och förbered 5 pappersformar (helst i muffinsplåt).
2. Blanda mjöl, salt, socker och hackad choklad i en skål.
3. Smält smör och choklad i en skål över vattenbad eller i mikron och låt sedan svalna. Vispa ner ägg, filmjölk och mjölk.
4. Vänd ner de torra ingredienserna tills allt mjöl dragit åt sig vätskan. Blandningen ska vara grov och klumpig. Fyll pappersformarna till två tredjedelar och grädda i 20 min i mitten av ugnen.

i've been waiting for it


 
Det är måndag, våffeldagen, vår i luften och bara några få dagar kvar till påsklovet. Jag kunde till och med gå med bara en skjorta under skinnjackan idag utan att frysa ett dugg. Åh, småsaker som gör vardagen lite bättre ♥

söndag


 
Tjoho! Jag kom hem från Ida för någon timme sedan efter att ha spenderat natten hos henne. Resten av söndagen kommer nog gå åt till fysikplugg och tv-serietittande. En helt vanlig söndag helt enkelt.

årets första vårtecken


 
Idag har jag promenerat på älskade Djurgården med mamma i det fina vårvädret. Vi var först och kollade in ett nyöppnat gymnasium där ute som jag är lite intresserad av, och sen gick vi längs vattnet till Liljevalchs och kollade in vårsalongen. På vägen dit hittade vi även årets första vårtecken som jag självklart förevigade på bild ↑. Nu kommer Ida & Elin hit alldeles strax och då ska vi börja fixa lite till min syster och Elins 18-årsfest. Ha en bra lördag!

i could walk i mile for you babe, now i hope you'll do the same


från Brooklyn, New York. Fy farao vad jag saknar New York. Vill dit nu nu nu! Och gärna äta på café colette (4 sista bilderna) också när vi ändå är där. Åh.
 
Igår kväll var jag på dansens hus med familjen och såg på Cirkus Cirkör. Det var tredje gången jag såg något av deras uppträdanden och de är så himla bra! Jag beundrar verkligen personer som kan göra så sjuka saker med sin kropp! Helt sjukt verkligen. Rekommenderar verkligen er alla att gå och se dem om ni har möjlighet, och att gå och se Benkes tolkning av Svansjön, sinnesjukt bra!
 
Nu är det i alla fall fradag, finallyyyyyyyyyyy. Ska ha en lugn kväll hemma med tacokäk och tv-serietittande. Ska börja på någon ny nu när jag har sett klart Gossip Girl, vet dock inte vilken...
 

we'll disappear


frukostmuffin


Amanda visade mig det här receptet idag och jag var bara tvungen att testa. Det var dock inte så jättegott men enkelt var det! Min blev dock lite stor och alldeles sne, därav den extremt fula uppläggningen.
 
1 dl havregyn
1 ägg
1 msk honung
½ dl mjölk
1 msk kakao
2 msk kokosflingor
 
Rör samman allt. häll i typ en crème brûlée-form och in  micron i 2-3 min, klart!

dagens bästa


 
Alltså, kalla mig okänslig men det här måste ju vara bland det roligaste jag har sett. Hahahahah åh, det här gjorde min dag lite bättre.

all that shimmers in this world is sure to fade away again


3 från Utö som jag inte har visat
 
Nationella gick så jäkla dåligt, så nu försöker jag tänka på annat med hjälp av att redigera sommarbilder, lyssna på sommarmusik och längta ihjäl mig till sommaren.

måndag


Det här måste nog vara mitt typ... tredje favoritmellanmål; hallon med vaniljkesella. Så satans gott! Perfekt om man bara vill äta något litet mellan frukost och lunch eller lunch och middag :)
 
Måndag igen då och imorgon är det nationella i NO för alla oss nior i landet. Fy. Jag kan ju också tillägga att jag knappt pluggat någonting, vilket känns lite sådär nu dagen innan. Dags att sätta igång nu då! Men först: Ett avsnitt Gossip girl.

not crying on sundays


 
När jag kom hem från stan igår hoppade jag direkt in i duschen, fixade mig och åkte iväg till Tora. Lite tjejmiddag stod på schemat och det va lika crazzzzzy kul som vanligt. Det är så skönt att ha personer som man kan berätta allt för, även fast det är saker som är jobbiga att prata om. Gillar dessa tjejer en aning ♥

when the morning light sings


 
Jag åker en sväng in till stan idag igen för lite shopping och häng med Klara. Det är så himla fint väder idag så det ska bli riktigt skönt att komma ut lite. Hörs när jag kommer hem!

ffffriday!


iPhonebild            
 
Och så var det fredag igen. Veckorna går så himla snabbt nu, men inte mig emot! Längtar ihjäl mig till påsklov och lite vårvärme, för jag tror och hoppas att den är här snart. Firade i alla fall in denna fredag med en liten sväng in till stan med mina fina. Hittade världens världens finaste blus om jag ska köpa när jag har råd och drack en för himla god smoothie inne på juiceverket. Bra dag!

jag kommer aldrig dö nöjd


 
Denna torsdag har gått åt till en hel del musikplugg lite fotbollsträning och en massa lyssnande på Håkans nya (↓). Ganska bra för att vara en torsdag ändå. Ser ändå fram emot helgen så himla mycket, så det passar mer än bra med fredag imorgon. Undviker dock tanken på att det är ca 10 minusgrader ute så gott jag kan med att krypa in under täcket nu och kolla på något avsnitt gossip girl innan jag ska sova. God natt finaste ni ♥
 

en kissekatt


Världens sötaste lilla kattunge i somras ♥

vi två vi brann


 
 

press play, don't pause


 
Hej hej hallå. Skolan har bombat med en massa saker nu veckorna innan påsklovet, så jag har fullt upp. Idag blir det franska- och musikplugg innan jag åker på spelarmöte och träning vid 6. Bara att härda uuuuuuuuut...

did i hold you to tight? Did i not let enough light in?


 
Dagensmellanmål ↑ smoothie gjord på avocado, naturell yoghurt, hallon, kokosflingor och solrosfrön (den va faktiskt ingen höjdare... gör på vaniljyoghurt istället), + en halv avocado med keso.

födelsedagsfirande


 
Idag fyller min älskade syster 18 hela år och det har vi firat med en stor och helt sjukt god brunch på Pampas Marina. Vädret har dessutom var hur fint som helst idag så vi gick ut på bryggan där en liten sväng och kollade på husbåtarna. Jag krossade dessutom mamma, Linnea & mormor på Alfapet när vi kom hem för jag är en sån jäkla master på det, haha. Bra 10:e mars iallafall, minst sagt!

nionde


 
Ikväll ska min syster firas med släkt och vänner, så hela dagen går väl i princip åt till att förbereda det. Massa mat ska fixas, städning och handlingar. Men jag tar och smiter i väg till gymmet en snabbis också för lite Zumba Zentao. Känner verkligen ett behov av träning efter 1,5 veckas uppehåll ungefär, så det ska bli riktigt skönt. Ha en bra lördag hörrni!

it's a beautiful day and i can't stop myself from smiling


 
Wohoo, fredag it is! Ekonomiprovet är avklarat och nu kan jag andas ut lite över helgen. Så himla himla skönt. Jag blev dock övervunnen av kylan dag och satte på mig vinterjackan redan idag, men när det är - 10 på morgonen kan man inte göra mycket annat. Dagen har dock bjudet på för himla fint väder, så det är ju härligt ändå :)

if you're there i will be blessed


Gammal bild i ny redigering
 
Hej kompisar! Nu har min mormor & morfar anlänt hem till oss. Linnea fyller 18 på söndag så de är här för att fira henne, mysigt. Nästa lass med människor från Västergötland kommer imorgon, och sen ett till på lördag. Det kommer vara fullt hus här hemma, det kan jag lugnt säga, men jag ska försöka hålla er uppdaterade i alla fall! Har förövrigt haft en rätt upp- och nervänd torsdag känslomässigt. Ska ta och sätta på ett avsnitt New girl för att försöka få mina tankar åt annat håll. Puss ♥

kom igen kom igen kom igen nu vår


 
Åh fy vad jag är trött på detta tråkiga väder. Ett stort fett TACK till att solen är här, men värmen får gärna komma nu med. Jag vill sitta ute i solen och dricka cola och äta glass i nya solglasögon och converse och känna det där härliga pirret som säger att sommaren är på väg. För jag tänker inte sätta på mig vinterjackan igen förän i oktober. Jag vägrar.

keep your heart strong



 
Nu står plugg på schemat. Typ hela eftermiddagen. Kul. Verkligen.

i belong with you, you belong with me


i don't know where i went wrong


 
Idag har jag spelat skol DM-semi. Lite oklart om vi gick vidare eller inte men vi vann en och förlorade en i alla fall! Ganska starkt när man möter fotbollsskolor måste jag säga, och med tanke på att vi bara har fyra fotbollspelare i laget. Ätit lite och tagit en dusch har jag hunnit med sen jag kom hem, och fram tills nästa mellanmål ska jag försöka plugga lite = läsa 30 sidor i samhällsboken. KUL! Tack för svaren igår i alla fall! Jag ska göra något redigeringstips så fort jag har tid, vilket jag inte har just nu tyvärr... Men ni kan ju önska några bilder så länge kanske? :)

4 mars


 
Dagens mellanmål ↑ Egengjord apelsin/melon/banan/citron-smoothie, passionsfrukt och en macka med philadelphiaost och machésallad. Och förlåt hörrni för att min blogg har blivit till en matblogg, men det finns verkligen inget annat vettigt att fota så här års... Vad vill ni se mer av? Ska jag göra nåt redigeringstips (och faktiskt göra det den här gången...)?

sunday funday


 
Tjena kompisar! Jag drog till Klara efter min sena frukost och var med henne där ett tag. Sedan bestämde vi oss för att åka in till stan och fika men ingen av oss hade bussremsa/busskort/hade fixat nya smsbiljetten så vi gick nästan enda hem till mig för att hitta ett ställe där de sålde, hehehe. Vi åt tillslut en god fika på Vurma i alla fall, och sen åkte vi hem till Klara igen och kollade på första avsnittet av Pretty Little Liars och nu är jag fast. Måste kolla vidare när jag sett klart Gossip Girl!!

always around


 
 
Måste säga att det känns väldigt bra att vara hemma igen. Mycket på grund av att jag kan ta tid på morgonen åt att göra en riktigt god frukost. Helt sjukt egentligen hur jag gick från att äta en rostad macka med lite skinka på till att faktiskt stå och laga en stor frukost varje morgon. Idag fick det bli bananplättar (1 mosad banan & 1 ägg) med valnötter, hallon, kesella, kokosflingor och lite honung, + lite färskpressad apelsinjuice och ett glas citronvatten. Sååååååå gott!

tills jag blir någon annan


 
Denna fredag har jag spenderat i sällskap med min gamla dator. Alla bilder från flera år tillbaka ska rensas. Både mobilbilder, med linneas kamera, med pappas kamera och med min. Det tar aldrig slut, haha! Tog en liten paus runt lunch och gick ner till pappa och tittade på tapeter, och åh vad jag blir sugen på att göra om mitt rum! Vill göra om precis allt. Ljust men med en massa färg vill jag ha!