so love the one you hold and i will be your gold


Idag hade jag tänkt ha en lugn söndag med sovmorgon och en fotbollsmatch på eftermiddagen, men istället blev jag väckt 20 i 10 av ett sms från min tränare och 10 minuter senare satt jag i bilen (överdrivet trött och med en macka i handen) påväg till Tyresö för match. Efter matchen som slutade i vinst åkte jag och köpte nya höstskor med mamma, och nu vill jag bara sätta på mig en massa mysiga stickade tröjor och rutiga skjortor och se så där fint höstig ut. Hösten är så himla fin när den är fin, haha...

we are the people, we rule the world


Denna lördagen började så bra den bara kunde med en vinst på 16-0 (lol) och en serievinst! Plus att jag gjorde mål (ännu mer lol). Åkte sen iväg på konfaåterträff, och fy satan vad jag saknar det, bästa konfan ♥

i'm amazed by the way you know the way to make me feel this way


Hej för jäkla efterlängtade fredag! Är så satans glad för att den här veckan är över. Jag har haft så himla mycket att göra så det är inte sant! Igår satt jag och pluggade i 8 timmar till NO-provet vi hade idag, och förhoppningsvis lönade det sig. Det kändes bra när jag skrev det iallafall, alltid nått. Har spelat lite fotbolls DM med gymnasiet i ösregnet idag förövrigt. Sjukt mycket roligare än jag hade förväntat mig, men det blir vad man gör det till ;) Nu ska jag mysa med familjen såhär på fredagskvällen. Kram på er! ♥

don't hold your breath


Gröt med äpple och hallon har blivit en ny favorit från min sida. Det är ju så himlans gott! ♥
 
Pluggat, pluggat och pluggat lite till är vad jag har gjort idag. NO prov på fredag och franskaprov imorgon står på schemat och jag känner bara jagorkarintepluggajagvillbarasova, typ. Imorgon är jag nog tillochmed tvungen att hoppa över träningen för att hinna med allt, men det är väl sånna saker man får offra i nian antar jag... Usch och fy, jag vill bara att den här veckan ska vara över...

maybe words is all that i can give


 

you don't relate to me no more


Imorse skippade jga sovmorgonen för att testa på att läsa matte 1c som vår skola erbjuder (även fast vi inte går i gymnasiet än). Vet inte om jag kommer orka fortsätta eller inte men idag kändes det ganska bra faktiskt. Finns nog en liten chans att jag kan klara av det iallafall, haha ;) Efter skolan fick det bli någon timmes franskaplugg och sedan drog jag på mig uggsen (även kallade världens skönaste men fulaste skor) och halsduken och kollade på match. Sov gott goingar! ♥

söndag


Idag har jag skjutit upp plugg x1000 vilket inte va så bra med tanke på mina två prov den här veckan. Matchen idag slutade i vinst med 3-0. Så jäkla skönt!

These days of dust which we've known will blow away with this new sun


Nikon D3000 + Nikkor 50mm 1,4G, Modell: Ellen Bagge
 
Nu är det dags för födismiddag för mamma och efter det drar jag på lite fezt hos Agnes. Ha en fin kväll!

120922


Gårdagens mellanmål ♥
 
Igår hade jag match, idag har jag match och imorgon har jag match. Mellan alla dessa matcher så ska jag även försöka hinna med att plugga. Körigt nu assssså.

mama


Grattis underbaraste mamma! Du är bäst och jag älskar dig ♥

Live while we're young


 
HYYYYYYPE!!!!!!!!!!!
 
 

onsdag



I lördags var jag kattvakt åt grannarnas katt som har fått världens sötaste små kattungar. Åh. 5 små goingar. Jag satt där i en hel timme och bara gosade med dem. Gissa om jag blev sugen på att skaffa kattungar igen?!
 
Och appropå kattvakt så ska jag vara barnvakt idag. Det var hur länge sedan som helst som jag va det så vi får se hur det går, haha. Men lite extra pengar tackar man ju aldrig nej till ;)

från båten i söndags





i've been lying but so have you


En ny vecka och jag orkar verkligen inte. Hur många veckor har det gått av skolan? 4? Och jag är redan trött till döden på skolan. Usch. Jag är bara så himla trött hela tiden! Orkar inte fokusera på någonting alls... Skulle helst bara vilja lägga mig ute i höstsolen och lyssna på musik, utan att resa mig upp på flera veckor. Det hade varit något...

120916



Denna fina söndag spenderades ute på sjön med båten. Maya följde med och det var så himla härligt! Dock sista båtturen för i år vilket känns lite tråkigt...

varför man bör fota i raw-format


Jag fick en förfrågan för ett ganska bra tag sedan från någon av er fina läsare om jag kunde göra ett inlägg om varför man bör fota i raw, så nu tänkte jag förklara lite mina uppfattningar och varför jag tycker att det är bättre än t.ex JPEG. Jag är somsagt inget proffs men lite kan jag iallafall :)
 
Den största skillnaden mellan raw-format och JPEG-format är kvalitén på bilderna efter redigering. Rawbilderna är anpassade för redigering och som ni ser på den första bilden (som är fotad i raw) har bilden en lite grå och rå ton. Raw-bilder kan inte heller användas utan redigering så vitt jag vet, så om du fotar i raw är det meningen att du ska redigera bilden sedan.
 
Men för att du ska kunna redigera bilden behöver du ett redigeringsprogram som kan hantera bilder i raw-format. Camera raw får du med när du laddar ner eller köper photoshop och öppnas automatiskt när du klickar upp bilden du vill redigera i photoshop. Här kan du göra i princip all grundredigering (exponering, kontrast, mättnad, lyster, skärpa, intensitet, svärta osv) utan att försämra kvalitén så mycket som i photoshop. Jag ljusar i princip alltid upp mina bilder i camera raw och det är enormt stor skillnad på kvalitén från att ljusa upp bilden i photoshop. Du får ett naturligt och bra resultat helt enkelt. Sen kan du bara lägga till de sista grejerna i photoshop, som färgkorrigeringar eller vad du nu vill göra.
 
Det enda negativa med raw är egentligen att det tar sjukt mycket plats på minnet. Men jag tycker lätt att det är värt att kosta på sig ett lite större minne för ett så pass mycket bättre resultat.

out of the dark and into the sun


Ikväll ska jag och pappa äta pizza. Men det är man fan värd efter en springtur i det fina vädret.

put on your dancing shoes



Fredag it is och jag har spelat en riktigt rolig match. Vinst dessutom så nu leder vi serien, så jäkla skönt! Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen = kolla på one tree hill. Hoho vilket händelserikt och spännande liv jag har just nu, eller vad tycker ni? ;)

3 favs


 

love it will not betray, dismay, or inslave you, it will set you free


Håltimme i 1 timme och tre kvart resulterade i att jag nu sitter här och leverar helt färska bilder till er.
 
Så. Vad gjorde jag igår då? Jo, vid halv 5 kom Olivia och hämtade upp mig och jag fick skynda mig som bara den för att hinna eftersom jag slutade 4. Vi åkte iallafall mot Östermalms IP. För Olivias del skulle det spelas match, men jag var däremot åskådare. Satt och plugga lite medan jag inväntade matchen (+ på mig). Efter den matchen åkte vi mot Sollentuna för att kolla på en till match (Olivia spelade) och jag satt och frös ihjäl i båset. Bra dag!

mango temtation



Igår fick jag hem min första (kalla mig efterbliven och jag förstår er) Victoria's secret body mist, och den luktar gudomligt. Bra att alltid ha i väskan om man helt plötsligt skulle börja lukta skit. Tack Olivias snälla mamma för att du köpte med den hem från USA!

you can not change what we have become



jag idag
 
Hej hopp! Nu är det dags för mig att dyka ner i några skolböcker och försöka få något litet att fastna i huvudet.

angående min frånvaro


Hej på er finisar! På natten mellan fredag och lördag blev jag magsjuk av någon oförklarlig anledning och spydde 3 gånger. Jag fick ingen sömn alls på natten, vilket ledde till att jag låg i sängen och sov i princip hela dagen istället. Igår mådde jag bättre men jag kunde knappt få i mig någon mat så jag låg i soffan och kollade på TV hela dagen istället.
 
Usch. Jag hatar verkligen att vara magsjuk. Vidrgit. Men nu mår jag iallafall mycket bättre och har varit i skolan och haft skolfotografering bl.a. Nu ska jag iväg och kolla på träningen. Kram

I gave you my heart so don't let go


Hejsan på er alla Violas läsare! Nu är det såhär att viola har gått och blivit sjuk och det är troligen därför hon inte kunnat uppdatera. Så snäll som jag är tänkte jag ta och göra ett litet inlägg här till er. 
Nu börjar sommaren lida mot sitt slut så jag tänkte att ni kunde få se lite sommarbilder jag har tagit :)
 

Besök min coola blogg hääär

fredag


Hej på er! Har haft en lugn och skön fredag efter skolan. Amanda, jag och Olivia cyklade (eller jag satt bakom Olivia dårå) runt lite i området en stund och efter det har jag bara tagit det lugnt hemma. Tittat på En gång i Phuket i min ensamhet, haha. Sjuk film iallafall.

i can move the mountains for you


Har ätit god middag och kollat på Robinsonfinalen efter träningen. Jag tyckte verkligen inte att rätt person vann men men... Nu ska jag kolla klart på Hawaii five - 0 innan jag hoppar i sängkläderna. Imorgon är det äntligen fredag!

120906


Idag är det torsdag (no shit) och det betyder att jag har träning direkt efter skolan. Bloggar när jag kommer hem. Ha en bra dag folks!

so whatever you do - don't let go


Modell: Ellen Bagge  Foto: Jag, Nikon D3000 + Nikkor 50mm 1,4G
 
Alltså, jag är så himla sugen på att fota porträtt just nu. Jag måste måste måste göra det snart! Tror dock aldrig jag kommer bli så nöjd som jag är med bilderna från fotograferingen med Ellen på Utö i somras. Här över har ni 3 av dem :)
 
Har haft en riktigt lång och tråkig skoldag idag. Nu hade jag tänkt kolla på lite one tree hill (har börjat om alla säsonger, hehohaha) och kanske kanske äta något gott.

every moment was so precious


 
Måste erkänna att jag längtar lite till att höstkylan ska komma. Att alla löven ska skifta i orange och gult. Fina mysiga stickade plagg, och fota med fin höstbokeh i bakgrunden ♥

gårdagens bakning



Här har ni cupcakesen jag bakade igår. Jag hade inte bakat det på jättelänge faktiskt så det var på tiden. Vill ni att jag lägger upp receptet? Så länge kan ni ju alltid kolla in receptet på mina favoritcupcakes, det hittar ni här!

without you it's a waste of time


Nikon D3000 + Nikkor 50mm 1,4G
 
Vinst med 2-0 mot SKÅ och jag är rätt nöjd med min insatts faktiskt. Nu är jag dock helt slut men en nybakad cupcake hinner jag med att äta innan jag somnar iallafall, hehehe. Imorgon väntar paddling och klättring med skolan!

confusion never stops



Söndag och jag ska spela match. Nu ska vi vinna!

lördag



Igår gick vi hem till mig efter skolan åt vaniljsås med blåbärssmulpaj (för visst är det inte bara vi som dränker pajen med såsen?) som vi hade bakat. Sen gick vi och beställde mat på den nya thairestaurangen som har öppnat precis vid mig, mest för att kolla hur den var. Där fick vi dessvärre vänta på maten i en timme, hahaha. Så dit går vi nog inte tillbaks iallafall ;)
 
Idag var det meningen att jag skulle spelat en fotbollsmatch, men eftersom den skulle spelas på naturgräs blev den såklart inställd på grund av allt regn. Jag åkte istället och letade höstskor med mamma och Linnea. De perfekta bootsen har jag dock inte hittat än...