5 things


Jag har väldigt hög press på mig själv i skolan
 
Ananas är min absolut största drog, kan äta hur mycket som helst
 
Jag stör mig asmycket på när folk snackar om att de är missnöjda med deras utseende
 
Jag har aldrig varit kär på riktigt
 
Har bitit på naglarna i större delen av mitt liv, nu har jag dock inte gjort det på väldigt länge, win!

i hope all is well in daisy's dreams


Jag älskar verkligen gifar! Tycker det är så himla himla fint! Även fast den här kanske inte blev så jättebra, hahaha. Lätt att göra är det också :)

mot Skövde!


Nu drar jag mig mot Skövde för fotbollscup med mitt saknade lag. Har sett fram emot det här ett bra tag nu alltså. Ingen sommar utan en sommarcup, så är det bara! Ahhh, är så taggad! Nu ska vi ta hem den här skiten förfan! Ha det bäst, puss puss puss ♥ (Och ursäkta mina kassa fotbollsbilder... Att fota fotboll är inte min starka sida, haha)

hemma igen


Nu är jag hemma och gud vad härligt jag har haft det, trots att vädret inte riktigt var med oss i början. Och oj vad fint det va på Utö! Jag och Ellen planerar att kanske åka ut dit igen senare i sommar, bara några dagar. Har fotat hur mycket som helst iallafall så jag har jättemycket bilder att visa. Bra med tanke på att jag ska iväg imorgon igen ju. Dags att packa om! Kram ♥

jag är här för att stanna så bara fatta det


Testade att göra en lite annorlunda redigering på de här självporträtten som jag tog för några dagar sedan. Gillar det faktiskt! Lite mer kontrastrikt än i vanliga fall :) Det var så himla fint ljus att fota den kvällen också, och bra ljus hjälper verkligen för att bilden ska bli bra!

Tidsinställt

före/efter


Här har ni lite före/efter bilder på några av mina foton. Jag fotar i raw och det är därför bilderna kan uppfattas som lite råa och grå. Jag börjar alltid med att justera exponering, kontraster, vita, svärta osv i Camera raw. All grundredigering gör jag där för att sedan få ett bättre resultat i Photoshop. Om jag har tillgång till Photoshop Cs använder jag mig alltid av kurvor/curves. Både det blåa, röda och RGB-läget, det gröna brukar jag skita i, haha. Jag använder mig även ofta av övertoningar för att skapa kontraster. Intensitet och kontrast brukar även behöva justeras lite samt färgbalans.

Skulle ni vilja att jag visar lite nogrannare hur jag redigerar mina bilder? Kanske genom en video (om jag får det att funka) eller bilder? I sånna fall, vilka bilder vill ni att jag visar? :)
 
Tidsinställt

this has got to be the good life


Två bilder på mina fina vänner från vår bästabästabästa resa till Turkiet. Åh vad jag saknar det!
 
Tidsinställt

mot utö


Hejdå alla fina människor! Nu drar jag med Ellen och hennes mamma till Utö och njuter av några härliga sommardagar. Gud vad jag har saknat skärgården! Vi hörs igen när jag kommer hem på torsdag, puss & kram ♥ Har tidsinställt några inlägg till er också :)

jag behöver er hjälp!


Nu kommer jag vara bortrest ett bra tag. Först Utö imorgon, sen är jag hemma en dag innan jag åker iväg på fotbollscup i Skövde, sen åker jag till Åhus någon dag efter jag kommit hem därifrån och direkt efter Åhus åker jag vidare till Köpenhamn, Karlskrona och sist till mormor och morfar i Borås. Under den här tiden kommer jag ha väldigt begränsad tillgång till internet och jag tänkte därför att jag kan tidsinställa så många inlägg som möjligt till er. Men nu till min fråga. Vad vill ni att jag ska blogga om? Fototips, redigeringstips, mer bilder från Turkiet och andra resor, lite saker om mig? Ni har helt fria händer så jag vill ha mycket tips nu! Om ni inte svarar kommer bloggen antagligen ligga tom ett tag, så kom igen nu mannar, jag vet att ni kan! ;)

when you're happy like a fool, let it take you over, when everything is out you got to take it in


Hej på er!  Har varit iväg en sväng och köpt nya skor med mamma. Hade täntk att ta mig ut på en springrunda men nu började det precis ösregna, så himla typiskt.. Jaja, ska börja packa lite smått nu hade jag tänkt, imorgon åker jag nämligen till Utö med Ellen! Och grattis välrdens bästa Amanda på födelsedagen! Älskar dig! ♥

midsommarfirandet


Åh vad fint vi hade det igår! Supermysig stuga precis vid vattnet, god mat, bastubadande, musik, jordgubbar och hur fint väder som helst. Precis som midsommar ska vara! Försökte mig även på att göra en midsommarkrans men det gick inget vidare, haha. Sov i tält för första gången gjorde jag också! Hade ni en bra dag/kväll? :)

godaste kladdkakan


Tänkte tipsa er om det absolut bästa kladdkaksrecepter! Det är det här jag alltid går efter, just för att kakan blir helt perfekt kladdig och så himla himla god :)

Ingredienser
100 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 matskedar kakao
1½ tesked vaniljsocker
½ kryddmått salt

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Snält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt ner eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter i 200C°. Servera med grädde och hallon eller jordgubbar.

Glad midsommar!


Glad midsommar på er mina fina fina läsare! Hur firar ni midsommar i år? Förra året satt jag på ett flygplan till USA på midsommarafton men i år blir det andra bullar för mig. Ska ut till Rådmansö utanför Norrtälje med familjen och fira med våra vänner. Kommer nog bli mysig. Om ni får en ledig stund idag (eller vilken annan dag som helst för den delen) tycker jag att ni ska kolla in de här fyra låtarna → 1 2 3 4

all around the world people want to be loved


Några dagar sedan - jordgubbar, melon och kladdkaka på min altan med fina vänner

Hej på er! Var med några vänner hela dagen igår och sov sedan hos Olivia så det fanns inte riktigt tid för bloggen. Idag funderar jag dock på att börja med den nya designen som jag har tänkt göra hur länge som helst nu. Känns som det är på tiden nu, haha! Vet dock inte om jag pallar det med tanke på hur jäkla degig jag är just nu, hehehe.

sunlight


förlåt för skitkvalitét, men vafan...

Åh vilket härligt väder det har varit idag! Har legat och solat och lyssnat på musik hela dagen. Lyssnade på Justin Biebers nya bl.a. Det måste man ju göra även fast man inte är något big fan precis. Måste ändå mege (även fast det tar emot) att den var bra. SWAGGIE på den.

tisdag 19 juni


Idag ska jag bara slappa med några böcker i hamocken och njuta av den lilla sol vi har här i Stockholm idag. Sånna dagar behövs också. Kram!

även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur


sjuttonde juni


ÅHHH! Hur lyckas man stuka foten när man ska gå ner för en läktare? Hur?! Jag lyckades iallafall och nu har jag suttit inne hela dagen och bara vilat den. Jag som hade tänkt att åka till Hallstavik idag igen och kolla på slutspelet...

mot hallstavik!


Idag åker jag till Hallstavik över dagen och kollar på fotboll. Olivias snälla pappa skjutsar mig :) Langar kameran och pappas teleobjektiv så ska fota så det ryker! Hörs sen!

now all your love is wasted


Första bilderna på Ellen då. Vad tycker ni? Konstruktiv kritik tas emot med öppna armar, hehoha.

sommarlovsfirandet


Vapiano och slapp hemma hos Agnes efter avslutningen i onsdags. Nu kommer Agnes & Ida hit alldeles strax!

stay with me, I can make you glad you came


Har spenderat min första sommarlovsdag med min saknade vän Ellen. Vi har fotat, bakat, spelat kort, fotat och fotat lite mera. Nu har jag hur mycket bilder som helst på lager så nu får ni peppa för mycket bloggning de kommande dagarna! Ah! Är så himla taggad på att redigera alla bilder och visa de för er, ni anar inte! :D Kram på er ♥

med doft av kaprifol


/ klänning monki / ringar Turkiet, Forever21, Marc Jacobs, Gotland, Spanien / armband Cape Cod /

Det här hade jag på mig på skolavslutningen idag!

SOMMARLOV!


Nu har jag äntligen äntligen äntligen sommarlov! Allt slit i åttan har lönat sig och nu ska jag softa helt galet mycket hela sommaren. Bara njuta. Firar lovet med att äta på vapiano med några finfina vänner. Ha en bra dag alla fina! ♥

better together


Idag var sista dagen i skolan för den här terminen och allt vi gjorde var att kolla på sjukamp samt springa ca. 5,5 km. Var i princip död när jag kom cyklandes upp för sista backen på hemvägen, men envisades med att göra lite magövningar som Amanda visade mig igår. Efter det var jag död på riktigt kan jag lova!

Nu har jag tagit en lång skön dusch och gjort mig i ordning inför imorgon och ikväll. Ska nämligen på en av mina närmsta familjevänners student :) Grattis Lisa! ♥

i was deep in this dreaming about your lips


En väldigt försenad vårshow med en massa talangfulla personer var det enda vi hade i skolan idag. Väldigt skönt må jag säga. När den var slut runt 12 åkte jag och Olivia in till stan en snabbis och jag köpte bl.a en konfirmationsklänning! :) Visar den någon annan gång, nu blir det mellanmål!

oh new york


Åh vad jag saknar det där stället alltså. Vill tillbaks nu nu nu!

Det enda vättiga jag har gjort i dag är att springa. Annars har jag bara sovit alldeles för länge, laddad ner photoshop Cs6 och redigerat bilder. Märkte dock att kvalitén på bilderna blev väldigt dålig när jag sparade dem... Någon som vet vad felet kan vara? :) Nu ska jag iallafall slänge i mig lite bulgursallad och sen drar jag mig mot Olivia i åskan. Kram!

she don't make no big deal


I onsdags, på nationaldagen, satt jag med ett några vänner på en äng och åt pizza och grillade marshmellows. Älskade sommarkvällar ♥

fredagsmiddag


Alla vanliga skoldagar är över, det är varmt, jag får sommarlov om 5 dagar, min syster fick lov idag. Det firade vi med en riktigt god middag och jordgubbar, maräng och grädde till efterrätt. Hur gott på en skala?!

challenge accepted


Jag har blivit utmanad av Amanda och Jessica att svara på 11 frågor de har skrivit, skriva 11 egna och utmana 11 nya personer. Jag utmanar dock bara 8, men här har ni mina svar, först Amandas 11 och sedan Jessicas:


1. Drömresemål och varför? Australien! Vet inte varför jag har fäst mig så mycket med det landet egentligen...

2. Glass eller godis? Choklad ♥

3. Vad beställer du helst på en restaurang?
Kör nästan alltid på det mest säkra kortet - pasta. Gärna med någon krämig god sås.

4. Vilken är den första butik du skulle gå in i med ett varuhus med alla världensaffärer?
Urban Outfitters. Eller Abercrombie... Eller Top Shop, eller Gilly Hicks...

5. En låt som alltid gör dig glad?
Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, har så bra minnen till den ♥



6. Det bästa med sommaren?
Jordgubbar, bad, värme, sena kvällar i kvällsolen, färg på kroppen (!!), sola, resa och att inte behöva tänka på någonting alls.

7. Sol och bad semester eller shopping och sevärdheter och varför?
Beror på... Men skulle nog aldrig klara av en vecka med bara sol och bad, måste göra annat också!



8. Bästa ögonblicket i ditt liv?
Ingen jävla aning.

9. Gå klädd i bara gröna kläder resten av livet eller dansa macarena så fort någon tilltalar dig?
Gröna kläder fo' sho'.

10. Det absolut bästa med dig själv?
Att jag är jag :)))))))))

11. Vad skulle din aldelles egna Ben & Jerrys innehålla?
Hallonsorbet och chokladglass. Och lite vita chokladbitar! Typ som den där förra Bohemian Raspberry som jag aldrig hann testa...

1. Let's start with a classicer, om du var fast på en öde ö, vilka tre saker skulle du då ta med dig? Min ajfån, en bikini och solkräm (yeeeeeeeeeeeeees)

2. Om du vann en miljon, vad skulle du göra med pengarna? Resa, skänka till välgörande ändamål, resa, köpa en ny kamera, spara, resa, ge bort och sist men inte minst - RESA!

3. Favoritfilm, och varför? Dear John och Love Actually.

4. Rakt eller lockigt hår? Måste nog säga lockigt ändå...

5. Om du fick åka vart du ville, vart skulle du åka? Och varför? Australien som jag nämnde tidigare, men också typ North Carolina för att det verkar så himla fint samt för att jag älskar USA och Thailand/Vietnamn för att det är så varmt, fint, färgglatt och maten är gudomlig!

6. Om du bara hade ett dygn kvar av ditt liv, vad skulle du göra?
Hoppa fallskärm!!

7. Favoritårstid, varför? Sommar! Allt är så jävla underbart och lätt på sommaren.

8. Om du fick leva om en händelse i ditt liv, vilken skulle du välja? Hela Turkietresan med laget, helt klart. Saknar så in i helvetes mycket ♥

9. Coca Cola eller Fanta? Cooooooooooola

10. Favoritsmycke? Alla silvriga smycken med turkosa stenar, de är så fina!

11. Hur ser en vanlig morgon ut för dig? Sätter alarmet på en timme och furtio minuter innan jag börjar och snoozar i en halvtimme (heheehe), släpar mig upp ur sängen, fixar ihop en äcklig frukost bestående av mjölk och någon macka med skinka eller vaniljyoghurt och crunchy. Går sen upp och lägger mig i sängen i tjugo minuter och kollar instagram/bloggar/twitter (hehohihe), går upp igen och gör mig fresh, klär på mig något random, borstar tänderna, borstar håret och sminkar mig om jag pallar (vilket jag aldrig gör). Sen går jag till skolan sisådär en kvart innan den börjar.

Mina frågor:
1. Favoritstad?
2. Ett plagg du aldrig skulle ta på dig?
3. Sola eller bada?
4. Om du fick välja mellan att raka av ditt hår eller ha löshår som sticker ut sådär fult rakt ut under ditt riktiga hår, vad skulle du välja?
5. Vad är det värsta som har hänt dig?
6. Favoritämne i skolan?
7. Vara gift med Johnny Depp eller Zac Efron?
8. Dina bästa vänner?
9. Vilken är den bästa resan du har gjort?
10. Vad skulle vara de första 3 sakerna du skulle göra om du var kille för en dag?
11. Största kändiscrushen?

Jag utmanar Maja & Petronella, Olivia & Tora, Fanny, Emelie, LisaEna.

there goes the girl with a golden smile that made you feel brand new


/ utsvängda Lee jeans / H&M blus / armband från Turkiet /

Sovmorgon till 10 över 12 idag. Åh så härligt! Nu måste jag dock börja röra mig, puss!

jag är ledsen för att jag inte är ledsen någonstans


Sveriges nationaldag idag och jag tillbringar hela dagen på fotbollsplanen. Kom precis hem från att ha kollat på en match och ska iväg och spela om några timmar. Nu mellan blir det lite lunch och göra klart ett so:arbete som skulle vart klart igår, hohe.

don't wake me up



Åt precis världens godaste mellanmål beståenda av blåbär/ananas/banansmoothie, knäckemacka och ananas. Nu måste jag slänga på mig fotbollskläderna och springa iväg på träning snabbt som attan! Efter den stannar jag kvar och kollar på Sverige - Serbien i klubbhuset tillsammans med laget. Kommer bli topp! Puss

shoppingen från turkiet


Jag gillar verkligen uttrycket "bättre sent än aldrig", haha! Här har ni iallafall det jag köpte i turkiet. Märks det att jag gillar smycken? Köpte allt på marknader eller liknade och prutade som bara den, även fast vissa vägrade ge sig...

you know another year comes too soon


Testa på en lite ny redigering på den här bilden! Alltid kul att testa något nytt även fast det inte alltid blir bra, haha :) Kör annars på ungefär samma sak i princip hela tiden och det blir så himla tråkigt i längden.

we'll go where you want and we'll sail the seven seas


allt du är ska jag lämna idag, för vi kunde vart perfekt men nu är vi bara hälften så bra


Vad hände med vädret? För en 8 dagar sedan satt jag i bikini på några klippor vid mälaren och tog mitt första dopp, chillade med vänner och stekte i kvällsolen. Idag har jag stått i regnrusket med vinterjacka och inväntat en fotbollsmatch som blev inställd på grund av skaderisk efter allt regn. Kom igen nu kära 25+ och sol, kom tillbaks!